Sveinn Aron Gudjohnsen byttes in och punkterade matchen mot BK Häcken senast. Mot Östersund hoppas han på tre nya poäng.
– Vi ska kliva ut därifrån som vinnare, säger han.

I mitten av augusti presenterade IF Elfsborg anfallaren Sveinn Aron Gudjohnsen. Nu, drygt en månad senare, kan han blicka tillbaka på en fin första tid i klubben.

– Det har varit superbra och jag har tränat på bra. Jag är väldigt glad över beslutet att komma till Elfsborg. Så det känns bra och det var väldigt lätt att komma in i gänget.

I och med ankomsten stärktes lagets anfallsuppsättning ytterligare. Något Gudjohnsen verkligen tror gynnar laget.

– Tävling och konkurrens om en position är alltid bra, det driver dig till att göra ditt yttersta hela tiden för att kunna ta en plats i startelvan. Det tar fram det bästa i varje spelare.

I den förra omgången, mot BK Häcken, byttes 23-åringen in i den 78:e minuten vid ledning 3–2. På stopptid punkterade han matchen när han läckert satte dit 4–2.

– En fantastisk känsla att göra mitt första mål. Simon gjorde det riktigt bra. Tajmingen på hans passning var perfekt och, ja, riktigt skönt att få sätta dit mitt första.

Under söndagen är det dags för ny match. Bortamöte med Östersunds FK står på schemat.

– Vi går egentligen in med samma ’mindset’ till varje match, och det är att vi ska kliva ut därifrån som vinnare. Och det är ingen skillnad till matchen mot Östersund. Vi vill ha med oss tre poäng. Jag förväntar oss ungefär det som vi visade i den senaste matchen, med bra intensitet och snabbt spel.

Östersunds FK–IF Elfsborg sparkas igång klockan 15.00 under söndagen.