210801 Elfsborgs spelare jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan södra den 1 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0107

Ny bortaseger för serieledarna

Publicerad: 2021-09-19 16:06

Gulsvart tog andra raka segern och är fortsatt serieledare i P17 Allsvenskan Södra.

Serieledarna av P17 Allsvenskan Södra åkte till Göteborg för match mot Utsiktens BK. Ett hemmalag som jagade formen efter tre segerlösa matcher mot ett Elfsborg som återigen ville starta en segersvit med en ny trepoängare efter vinsten mot Trelleborg. Ett taggat Elfsborg skulle också visa sin klass vilket genomsyrade matchen.

Trots ett bra spel och bollinnehav dröjde det en halvtimma innan gulsvart fick hål på hemmalagets målvakt. Men när Enzo Andrén satte 0–1 dröjde det bara fyra minuter innan Frode Aronsson gjorde 0–2 vilket gav en fin ledning att ta med sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek jobbade Elfsborg på ett bra vis för att bygga vidare på sin ledning. Chanser fanns det men viktigt var också att hålla Utsikten från ofarliga områden och chanser, något gulsvart lyckades med på ett bra vis. Mot slutet av matchen skulle Elfsborg istället punktera den här matchen på allvar. Andrés Lindberg gjorde 0–3 med tio minuter kvar och Jonatan Johansson fastställde sedan slutresultatet till 0–4 i 86′ minuten.

Därmed tog Elfsborg andra raka segern, är fortsatt serieledare i en något haltande tabell och får nu fokusera på nästkommande match som är en ny bortamatch men denna gång mot IFK Norrköping. Den spelas dock först den 2 oktober och därmed får laget nu lite matchledigt.

Utsiktens BK – IF Elfsborg 0–4 (0–2)

Mål: 0–1 Enzo Andrén 31′, 0–2 Frode Aronsson 35′, 0–3 Andrés Lindberg 80′, 0–4 Jonatan Johansson 86′

Startelva: 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Adam Johansson, 3. Frode Aronsson, 5. Arian Sawsani (K), 6. Max Sandberg Castro, 9. Lukas Paulsén, 10. Enzo Andrén, 11. Andrés Lindberg, 14. Felix Älverdal, 15. Ludvig Richtnér, 17. Carl Mauritzson
Ersättare: 1. Elliot Vigeliusson (mv), 7. Isak Edman, 12. Theo Eliasson, 13. Viktor Nylén, 16. Jonatan Johansson, 19. Hari Bajrektarevic, 20. Jonathan Bronski