210812 Elfsborgs spelare jublar efter att Linda Westberg Carlsson gjort 1-0 under fotbollsmatchen i division 3 västra dam mellan Elfsborg och Svenljunga den 12 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0110

Övertygande seger i seriefinalen

Publicerad: 2021-09-19 19:37

Det blev en riktigt härlig kväll när Elfsborg komfortabelt vann seriefinalen mot Vänersborgs IF med hela 5-2.

Att varje match är viktig i en enkelserie råder det inget tvivel om, men bortamatchen mot Vänersborgs IF har verkligen varit en match att se fram emot. Med bara tre matcher kvar, där Vänersborgs IF låg en poäng före med en match mer spelad, var det här läget att gå förbi och skapa sig en ypperlig chans för avancemang. Den chansen tog Elfsborg.

Just det faktum att det kunde bli den tuffaste matchen i serien i år införlivades, och det märktes redan inledningsvis. Första tio minuterna blev ett ställningskrig, därefter började Elfsborg ta över mer och mer. Första målskytt blev Mathilda Ståhlbom Karlsson efter 23 minuter och när Johanna Kalinskij Köhlquist satte 2-0 med tio minuter kvar av första halvlek var det en bra ledning att ta med sig in i paus.

Fler mål i andra halvlek – men också något ovanligt

I andra halvlek blev det desto mer mål. Sara Jardving utökade tämligen omgående, men därefter hände något som inte hänt tidigare i år – Elfsborg släppte in ett mål, vilket var det första i årets serie. Ett missförstånd ledde till reducering, men Elfsborg satte nytt fokus och fortsatte enligt matchplan. Maja Wrångemyr satte sedan 4-1 med 20 minuter kvar och Sara Jardving 5-1 med tio minuter kvar. Att Vänersborg reducerade i 88′ hjälpte föga och Elfsborg kunde därmed segla upp i serieledning med två matcher kvar.

Tränare Joakim Carlsson var nöjd med insatsen i matchen:
– Vi visste att det skulle bli tufft då Vänersborg också gått som tåget. Vi mötte också ett fysiskt tufft lag och det var ett ställningskrig inledningsvis, men sedan kunde vi ta över. Alla spelare har haft denna match i tankarna i ett par dagar, vilket kunde märkas lite på nerverna. Nu får vi njuta av den här segern i bussen, äta något gott och sedan släppa den inför nästa lördags match, summerar Carlsson.

Vänersborgs IF – IF Elfsborg 2–5 (0–2)

Mål: 0-1 Mathilda Ståhlbom Karlsson 23′, 0-2 Johanna Kalinskij Köhlquist 35′, 0-3 Sara Jardving 53′, 1-3 59′, 1-4 Maja Wrångemyr 70′, 1-5 Sara Jardving 80′, 2-5 88′

Truppen: 1. Lia Wiking (MV), 99. Rebecka Wikander (MV), 2. Wilda Johansson, 3. Fanny Johansson, 6. Linda Westberg Carlsson, 7. Elin Dahl, 8. Linn Sångberg, 10. Mathilda Ståhlbom Karlsson, 11. Leann Nyström, 12. Ellen Larsson (K), 13. Evelina Brink, 14. Donika Shala, 16. Olivia Gurtata, 19. Johanna Kalinskij Köhlquist, 20. Ebba Johansson, 24. Ida Backlund, 28. Maja Wrångemyr, 77. Sara Jardving