Det var en viktig match i U21 Allsvenskan när det vankades Borås-derby mot Norrby IF. 

Hösten hade verkligen tagit ett fast grepp över Borås denna tisdagseftermiddag när det vankades Borås-derby i U21 Allsvenskan. IF Elfsborg tog emot gästande Norrby IF på Borås Arena, en viktig match inte bara för lokalrivaliteten utan också för tabelläget. U21 Allsvenskan var högst haltande men om Norrby skulle vunnit matchen hade laget klättrat förbi Elfsborg, trots två matcher mindre spelat.

Så blev inte fallet. Elfsborg tog ett grepp i matchen och även ledningen när Sveinn Aron Gufjohnsen satte 1–0 i den 18′ minuten. Det var en tämligen jämn drabbning där Norrby försökte skapa sina chanser och i första halvlekens sista minut kunde gästerna också kvittera. 1–1 i paus och laget hade en del att fundera på inför andra halvlek.

Målen som gav viss arbetsro

I andra halvlek visade sedan Elfsborg prov på sin klass och hade ett bra grepp om händelserna. Sveinn Aron Gudjohnsen ökade på målskörden när han nickade in 2–1 i den 50′ minuten, därmed en härlig ledning återigen. När gulsvart sedan satte 3–1 genom Filip Gustafsson innebar det en viss ro i hemmalaget, men bara fem minuter senare kunde Norrby reducera till 3–2 i den 72′ minuten. Därmed blev det lite spänning och ner i och med ettmålsledningen, men Elfsborg stod upp bra och kunde säkra sina tre poäng.

Nästa match, vilket också är den näst sista i grundserien, spelas mot GAIS på bortaplan.

IF Elfsborg – Norrby IF 3–2 (1–1)

Mål: 1–0 Sveinn Aron Gudjohnsen 18′, 1–1 45′, 2–1 Sveinn Aron Gudjohnsen 50′, 3–1 Filip Gustafsson 67′, 3–2 72′

Startelva: 1. Ludvig Målberg (mv), 2. Gustaf Lagerbielke, 4. Johannes Abdulahad, 8. Filip Gustafsson, 10. Besfort Zeneli, 11. Sveinn Aron Gudjohnsen, 12. Otto Vallentin, 18. Ahmed Qasem, 22. Kevin Holmén, 29. Mattias Mannerstål, 32. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Alex Rahm (mv), 5. Mohamed Adam, 6. Stefan Ceganjac, 17. Kevin Strand, 23. Filip Persson, 25. Theo Lind, 28. Amer Jusic