På lördagen har Elfsborg en historisk chans – att avancera till division två säsongen 2022. 

Det har varit en minst sagt positiv säsong för IF Elfsborgs damlag. I en enkelserie har laget nu spelat nio av elva matcher – och det med ett imponerande facit. Nio segrar och förkrossande 46-2 i målskillnad. Lägg då till detaljen att det var först i senaste matchen som laget fick släppa in sina första mål, detta i seriefinalen mot Vänersborgs IF.

Laget har nu enkla förutsättningar – två matcher återstår och det innebär två matchbollar att säkra seriesegern. Först ut är matchen mot serietian Wargöns IK som gästar Borås Arena på lördagen.
– Vi har en bra känsla. Det var en skön seger mot Vänersborg och kanske den tuffaste matchen vi har spelat. Nu vet vi inte mycket om Wargön men vi ska hålla fullt fokus, säger tränare Joakim Carlsson.

”Vi måste ta jobbet”

Också under fjolåret säkrade laget seriesegern med två matcher kvar att spela. Det är ungefär samma spelartrupp som nu ställs för samma faktum igen – fast i en serie högre upp.
– Vi har haft bra träningar med mycket intensitet att ta med oss in i matchen. Alla vet vad som gäller. Vi vet också att om vi kommer upp till nivån vi klarar av så löser vi den här uppgiften. Men vi måste ta jobbet, vi måste sätta ett bra försvarsspel, använda oss av snabba omställningar och så vidare, fortsätter Carlsson.

Att det kan finnas en viss anspänning och nervositet är inte särskilt svårt att förstå, men tränare Carlsson känner inte att laget har tappat fokus eller liknande.
– Vi pratar inte så mycket om det här i laget. Tjejerna kanske pratar med sin familj och vänner, men inom laget är det ingen som säger att ”om vi vinner matchen så avancerar vi”, vilket jag tycker är jättebra. Nu ska vi vara lika tydliga och förberedda som inför varje match och göra jobbet, avslutar Joakim Carlsson.