Elfsborg tog femte raka segern när Jönköpings Södra besegrades på lördagen. 

I P19 Allsvenskan ställdes Elfsborg mot tabellelvan Jönköpings Södra IF. Gulsvart hade fyra raka segrar i bagaget, den senaste med en meriterande bortaseger mot Malmö FF i den senaste omgången. Nu hade man chansen att förlänga vinstsviten när det vankades hemmamatch på Borås Arena.

Elfsborg tog ett bra grepp om matchen och spelade på för att spräcka nollan. Det lyckades också Isaac Antonsson göra i den 24′ minuten, en ledning som var härlig att bygga vidare på. Då Jönköping jagade kvittering var det än skönare när Besfort Zeneli ökade på till 2-0 precis före halvtidsvilan.

I andra halvlek hade Elfsborg ett stadigt grepp om matchen, försvarade sig väl och trots att fler mål inte gjordes framåt så släpptes heller ingenting till bakåt. Därmed kunde Elfsborg summera matchen till 2-0 och därmed femte raka segern i P19 Allsvenskan.

Nästkommande match är en tuff bortamatch mot BK Häcken den 2 oktober.

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Isaac Antonsson 24′, 2-0 Besfort Zeneli 44′

Startelva: Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Mattias Mannerstål, Filip Gustafsson, Kevin Strand, Besfort Zeneli, Isaac Antonsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Filip Persson, Mohamed Adam
Ersättare: Alex Rahm (mv), Teodor Svensson, Awil Hassan, Enzo Andren, Arvid Skantz, Carl Mauritzson, Endrit Kuttlovci