IF Elfsborg gästar under söndagen Mjällby AIF på Strandvallen. Då hoppas Tim Rönning på att man fortsätter på den inslagna vägen – och att det ska resultera i tre poäng.
– Det ska bli otroligt roligt och spännande, säger målvakten.

I onsdags föll IF Elfsborg hemma mot Malmö FF med uddamålet trots att man imponerade stort i spelet. Tim Rönning minns tillbaka på känslan efter slutsignal som tuff.

– Det var en riktigt jobbig känsla eftersom vi spelade såpass bra och vi förtjänade verkligen mer, men bollen ville inte in. Och tyvärr är det ju det som räknas i fotboll, att bollarna ska in. Men vi tar med oss det in i den här matchen mot Mjällby nu, säger han.

Vad fungerade bra mot Malmö?

– Vi kände att vi under 90 minuter var vi riktigt bra som lag och enhet, och vi var otroligt disciplinerade i försvarsspelet. Vi var nöjda med hur matchbilden såg ut, men inte med resultatet.

Under söndagseftermiddagen är det dags igen. Då står bortamatch mot Mjällby AIF på schemat – och laget känner sig supertaggat på att ge allt för tre poäng.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande, Mjällby borta är en otroligt svår match. Det gäller verkligen att komma upp i samma nivå som senast för att ta tre poäng mot ett starkt Mjällby. Vi ska komma ut med hög fart och intensitet från start.

Tim Rönning har varit det solklara valet mellan stolparna den här säsongen, och han känner själv att det är mycket som har fungerat bra både för honom och övriga medspelare i defensiven.

– Jag är väldigt beroende av mina utespelare, och jag tycker att det funkat otroligt bra majoriteten av matcherna. Vi har känt oss stabila, och att det ska till mycket för att de ska göra mål på oss. Några matcher har det varit lite för lätta mål, absolut, men överlag har det varit väldigt bra där bak. Och det är inte bara min förtjänst, jag har tio framför mig som gör ett fantastiskt jobb, säger Tim Rönning och avslutar:

– Vi har ju roterat lite på mittbackspositionen men det har funkat bra med allihopa. Alla i laget vet vad de ska göra när de kommer in, oavsett position vet du som spelare vad du ska göra. Det är en en stor styrka i det här laget, alla vet sin roll.

Mjällby AIF–IF Elfsborg startar klockan 15.00.