IF Elfsborg tar avstånd från polisens villkorsstrategi, i dess befintliga form. Vi ser framför oss att nuvarande villkorstillämpningar förändras och utvecklas enligt den modell som vi upplever på lokal nivå i Borås.

Polisens villkorsstrategi, i dess nuvarande form, som nu tillämpas mot flera svenska elitfotbollsföreningar är flera steg i fel riktning. Den ligger långt från målsättningen om välkomnande, trygga, säkra och stämningsfulla arrangemang för svensk elitfotboll. Arbetssättet just nu bygger på kollektiva och repressiva åtgärder och bestraffningar i stället för proaktiva dialoger mellan klubbar, supportrar och polis samt insatser och påföljder mot de enskilda individer som begår brott.

IF Elfsborg upplever att vi har en god samverkan med polismyndigheten lokalt kopplat till dessa diskussioner och vi ser framför oss en fortsatt positiv samverkansmodell mellan parterna. Däremot är den nationella utvecklingen och tillämpningen av nuvarande villkorsstrategi mycket oroväckande och allvarlig för svensk fotboll. IF Elfsborg ser att samtliga parter runt svensk fotboll fortsätter samverka och arbeta för en ny fungerande modell och  att polisen upphör med tillämpningen av nuvarande villkorsstrategi.

Inför kvällens match kommer spelare i IF Elfsborg och IFK Göteborg att bära tröjor – med budskapet- Rädda Svensk Fotboll. Detta för att gemensamt manifestera mot nuvarande villkorstrategi.

/IF Elfsborg