Det blev en tuff match mot BK Häcken på bortaplan när Elfsborg förlorade med 3-1 i Göteborg. 

På lördagseftermiddagen tog Elfsborg sig till Gothia Parks konstgräs för match mot BK Häcken. Två lag som låg rätt nära varandra i tabellen, men där Häcken hade två matcher mer spelade än Elfsborg. Dock kunde de gå förbi Elfsborg just i den här matchen vid en seger, en möjlighet som hemmalaget tog.

Vanligtvis brukar de båda lagen vara spelmässigt jämna, tuffa matcher som utspelas och en matchbild där lagen jagar initiativ och kontroll. Mycket stämde överens i denna match även idag, men det var Häcken som kunde koppla ett grepp även resultatmässigt efter halvtimman spelad. Först tog man ledningen genom Karl Landström innan man fyra minuter senare ökade till 2-0 genom Filip Trpcevski. Två tunga mål att släppa in en bit före halvtidsvilan.

Elfsborg försökte gå ut i andra halvlek och direkt starta en reduceringsjakt. Ett mål i taget, men den planen grusades till viss del när Trpcevski satte 3-0 bara fem minuter in i andra halvlek. Gästerna vek dock inte ner sig utan fortsatte att leta efter sitt spel och dagens första mål. Mål skulle det också bli när Besfort Zeneli satte reduceringen till 3-1 med kvarten kvar, men närmre än så kom aldrig Elfsborg.

Därmed fick Elfsborg se sin svit på fem raka segrar få ett abrupt slut, men samtidigt fokus på att ladda om inför nästa veckas match mot Östers IF.

BK Häcken – IF Elfsborg 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 33′, 2-0 37′, 3-0 50′, 3-1 Besfort Zeneli 74′

Startelva: 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind
Ersättare: 1. Alex Rahm (mv), 6. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 13. Arvid Skantz, 14. Zakkar Alissa, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci