Det blev en jämn match i U21 Allsvenskan när Elfsborg och Örgryte drabbade samman på tisdagseftermiddagen. 

Näst sista omgången av U21 Allsvenskan Mellersta väntade när IF Elfsborg tog emot Örgryte IS på Borås Arena. Det var ett förstärkt gulsvart lag med flera A-lagsspelare för dagen och det skulle bli en rolig match att följa. Dock började det inte särskilt roligt inledningsvis av matchen. Elfsborg satte förvisso fullt tryck framåt och ville komma till offensiva lägen, men i ett av Örgrytes första anfall letade sig bollen in från vänsterkanten och David Björnsson tryckte in 0-1 i den bortre burgaveln, detta redan i den tredje minuten.

Elfsborg skapade chanser och det var tämligen tätt och jämnt. Framåt slutet av halvleken kom en intressant situation då Elfsborg skapade tryck på och efter en hörna, men ÖIS kunde lösa situationen och istället gå till en omställning. Gulsvart bröt på ett fint vis, spelade upp via vänsterkanten där Jeppe Okkels rusade fram från egen planhalva, sprintade förbi sin försvarare strax efter mittlinjen och hade sedan öppen bana mot mål där han inte gjorde några misstag. 1-1 som också var ställningen i halvtid.

Ledning blev en poäng

I andra halvlek kom Elfsborg ut och jagade ledningen, skapade chanser och fick även ett mål bortdömt för offside, men strax därefter lyckades Elfsborg återigen gå till anfall och bollen letade sig fram till Noah Söderberg. Denna gång på rätt sida linjen och hemmaledning efter 55 minuter. Efter målet var det sedan gästerna som lade i en offensiv växel, spelade runt och ville komma till chanser mot en tämligen kompakt backlinje, men i 62′ minuten tappades kunde Max Seldén bli helt ren mellan två försvarare mitt i straffområdet, och på inspelet gjorde han inget misstag när kvitteringen satt.

Fler mål blev det inte i matchen och lagen fick därmed varsin poäng. För Elfsborg väntar nu ytterligare en match, på bortaplan mot GAIS, som spelas 27 oktober. Gulsvart just nu på en tredjeplats i en haltande tabell.

IF Elfsborg – Örgryte IS Fotboll 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 3′, 1-1 Jeppe Okkels 43′, 2-1 Noah Söderberg 55′, 2-2 62′

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 33. Ludvig Målberg (mv), 2. Stefan Ceganjac, 4. Christopher Mc Vey, 5. Mattias Mannerstål, 6. Andrè Ibsen Rømer, 7. Frederik Holst, 8. Samuel Holmén, 10. Simon Olsson, 12. Filip Gustafsson, 14. Jacob Ondrejka, 16. Otto Vallentin, 17. Besfort Zeneli, 19. Jeppe Møldrup Okkels, 21. Rasmus Alm, 26. Theo Lind, 28. Noah Söderberg, 32. Gustav Broman