Elfsborg studsade tillbaka omgående efter den senaste förlusten – på lördagen vann laget återigen när Östers IF gästade Borås. 

Det var dags för match 16 i årets P19 Allsvenskan Södra för IF Elfsborgs U-trupp. Denna gång hade laget med sig en förlust senast mot BK Häcken på bortaplan. Gulsvart ville snabbt studsa tillbaka när Östers IF gästade Borås och Rydahallen på lördagseftermiddagen. För gulsvart var det också viktigt att ta poäng då Östers IF låg på en sjätteplats och Elfsborg en sjundeplats, dessutom en möjlighet att skapa en lucka ner till Kalmar FF på en åttondeplats.

Dagens match blev också en rätt jämn match mellan två bra lag. Elfsborg kom in i matchen och ville sätta press och tryck, men trots att laget kämpade lyckades man inte att spräcka nollan i den första halvleken. Mållöst i paus och Elfsborg ville bli än mer offensiva och få hål på nollan omgående i andra halvlek. Mål skulle det också bli rätt snabbt när Amer Jusic satte 1-0 i den 50′ minuten. Drygt tio minuter senare ökade Besfort Zeneli till 2-0, vilket gav en bra ledning resten av matchen. I 90′ minuten satte Zeneli också slutresultatet till 3-0.

Elfsborgs U-trupp går därmed upp till en fjärdeplats i en något haltande tabell. Nästa match spelas redan på tisdag mot Örgryte IS.

IF Elfsborg – Östers IF 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Amer Jusic 50′, 2-0 Besfort Zeneli 62′, 3-0 Besfort Zeneli 90′

Truppen: Alex Rahm (mv), Ludvig Målberg (mv), Johannes Abdulahad, Teodor Svensson, Mattias Mannerstål, Awil Hassan, Otto Vallentin, Filip Gustafsson, Kevin Strand, Besfort Zeneli, Isaac Antonsson, Arvid Skantz, Zakkar Alissa, Amer Jusic, Filip Persson, Theo Lind, Mohamed Adam, Endrit Kuttlovci