Elfsborg bärgade tre härliga poäng på tisdagskvällen när Örgyte IS besegrades med uddamålet. 

Så sent som i lördags spelade U-truppen match i P19 Allsvenskan Södra, då Östers IF besegrades med 3–0. På tisdagseftermiddagen var det återigen dags för match, denna gång mot Örgyte IS som gästade Borås Arena. Elfsborg hade en god känsla med sig in i matchen samtidigt som Örgryte vann på bortaplan så sent som i söndags mot Åtvidaberg.

Här var det dock Elfsborg som fick en riktigt bra inledning på matchen. Redan efter 12 minuter kunde Otto Vallentin sätta 1–0 vilket var en bra ledning att bygga vidare på. Det blev dock mer jämnt efter ledningsmålet och trots att chanser fanns så kunde gulsvart inte göra fler mål. Istället kunde Örgryte kvittera i 44′ minuten, något som gav 1–1 att ta med sig in i paus med.

Strand avgjorde sent

I andra halvlek kämpade laget på i jakten på fler än en poäng, men det var också ett bortalag som vittrade en ny bortaseger då man endast haft en seger innan förra omgångens. Men istället för en ny bortaseger skulle säsongens sjätte bortaförlust bli ett faktum. Det var också en riktigt härlig tajming på målet när Kevin Strand satte 2–1 i 88′ minuten, vilket också blev matchens sista.

Gulsvart därmed tre nya poäng och upp på en tredjeplats i tabellen på 35 inspelade poäng på 17 matcher, två matcher mindre än toppduon på 39 respektive 42 poäng. Nästa match är på lördag, en tuff bortaresa mot Kalmar FF.

IF Elfsborg – Örgryte IS Fotboll 2–0 (1–1)

Mål: 1–0 Otto Vallentin 12′, 1–1 Max Seldén 44′, 2–1 Kevin Strand 88′

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 6. Awil Hassan, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci