Under onsdagskvällen kliver IF Elfsborg in i Svenska Cupens andra omgång och ställs då mot FC Stockholm. Vinnaren avancerar vidare till kommande säsongs gruppspel.
– Det viktigaste är att vinna matchen, menar André Römer.

IF Elfsborg kommer till onsdagens match i Svenska Cupen med segermatchen mot IFK Göteborg i ryggen, även om det nu gått lite tid i och med landslagsuppehållet. André Römer minns tillbaka på den matchen och dess inramning som en fantastisk tillställning.

– För mig var det första gången med så mycket publik på arenan, och båda lagens supportrar var otroliga. Det är en häftig arena att spela på när det är så mycket supportrar, och alla på läktaren gav verkligen allt. Då är det svårt att inte själv ge allt när alla runtom en är så fokuserade på matchen. Så en fantastisk match, och jag älskar verkligen att spela inför så mycket supportrar, säger han.

Vad säger du om er insats?

– Vi hade full kontroll under hela matchen. Det lilla negativa är att vi inte lyckas stänga matchen tidigare. Vi försvarade oss bra och skapade mycket chanser, så som sagt är den sista detaljen som inte är där att göra fler mål.

Skönt var det också att hålla tätt bakåt, menar Römer.

– Vi har hållit nollan en hel del den här säsongen. Men sedan kom en period där vi förlorade lite matcher och bara gjorde ett mål framåt. Det är självklart också lättare att vinna matcher med ett bra försvarsspel. Vi hittade tillbaka till det vi är bra på, säger André Römer.

Nu väntar en annan typ av match på en annan typ av arena. FC Stockholm, till vardags i division 2, tar under onsdagskvällen emot IF Elfsborg i en match där ett gruppspel i Svenska Cupen står på spel.

– Förberedelserna ser ut på samma sätt som alltid, det är samma typ av matchförberedande träning. Sedan kommer vi att kolla på lite klipp på dem på hotellet. Vi är fullt fokuserade och det ska bli kul att spela match igen efter ett litet uppehåll, säger han och avslutar:

– Det är givetvis så att vi går in i matchen som favoriter och ska sätta ett tryck mot dem. Det är bara att ta på sig det favoritskapet och göra så många mål vi bara kan, men det absolut viktigaste är att vinna matchen.

FC Stockholm–IF Elfsborg sparkas igång klockan 18.00 under onsdagskvällen och sänds på C More.