Kalmar FF på bortaplan var på förhand en tuff match – en svårspelad plan och ett krigande hemmalag gjorde det inte enklare. 

För Elfsborgs U-trupp väntade den 18:e matchen i P19 Allsvenskan Södra när laget satte sig på bussen till den långa bortamatchen mot Kalmar FF. Ett Kalmar som varit tämligen ojämnt på hemmaplan med fyra vinster och fyra förluster, samtidigt som Elfsborg hade fyra vinster och fyra förluster på bortaplan.

Den tuffa matchen på förhand blev också tuff när matchen blåstes igång. Det var mycket kamp och mindre skönspel, av många olika faktorer.
– Det var en ganska svårspelad plan och det var svårt att få igång ett eget spel. Därför fick vi anpassa oss vilket vi gjorde bra, men vi blev väldigt hårt straffade i en annars fantastiskt bra insats, säger tränare Emir Bajrami.

”Svåranalyserad match”

Oavgjort och mållöst i halvtid blev sedan betydligt fler mål i andra halvlek. Besfort Zeneli gav Elfsborg ledningen men Kalmar kvitterade. Zeneli gjorde nytt ledningsmål men Kalmar tilldömdes en straff som de nyttjade och fler mål blev det inte. Mathcen slutade 2–2 och därmed fick Kalmar sitt första kryss på hemmaplan och Elfsborg sitt första på bortaplan.
– Matchen är svåranalyserad. Killarna kämpar och sliter otroligt mycket och står för en riktigt bra insats där de rättar sig efter förutsättningarna, säger Bajrami avslutningsvis.

Nästa match är mot Helsingborgs IF på bortaplan.

Kalmar FF – IF Elfsborg 2–2 (0–0)

Mål: 0–1 Besfort Zeneli, 1–1, 1–2 Besfort Zeneli, 2–2

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 6. Awil Hassan, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 15. Arian Sawsani, 16. Filip Persson, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci