Under måndagskvällen väntar bortamatch mot Djurgårdens IF. Då tror Simon Olsson på en fartfylld match med många tuffa dueller.
– Vi ska ta med tre poäng hem till Borås, säger han.

IF Elfsborg är under måndagen tillbaka i allsvenskan efter ett kortare landslagsuppehåll. Djurgården på Tele 2 Arena står på schemat och till den matchen kommer man med en seger i Svenska Cupen i ryggen. Under den föregående veckan besegrade man nämligen FC Stockholm med klara 3–0.

– Vi fick in ett tidigt mål mot dem, och det är alltid skönt mot ett sådant lag. Då blir man lugn, så att det inte är 0–0 eller till och med 0–1 en bra bit in i matchen, för då kan det lätt bli panik och man stressar upp sig. Så det var verkligen skönt hur matchinledningen blev, säger Simon Olsson och fortsätter:

– När vi också satte dit 2–0 kändes det som att vi hade full kontroll. Efter 3–0 börjar vi sjunka lite, men vi hade ändå kontroll. En skön seger.

Under måndagskvällen ställs man dock mot ett desto tuffare motstånd då allsvenskt toppmöte med Djurgårdens IF väntar.

– Det kommer bli en tuff match. Djurgården borta är alltid en tuff uppgift och de är ett riktigt bra lag. Men vi ska inte vara rädda för det, utan vi ska ta med tre poäng hem till Borås.

Vad tror du att det blir för typ av match?

– Jag tror att det kommer bli mycket krigande och hårda dueller. En hård match generellt tror jag, det kommer smälla på.

Vad blir nyckeln för en Elfsborgsseger?

– Det blir att vi gör det vi är bra på, följer vår matchplan, springer som fan och fortsätter göra det vi gör i varje match. Att vi tror på oss själva och inte stressar upp oss. Vi ska inte vara rädda för att det är deras hemmaplan med mycket fans. Vi ska ta tag i matchbilden helt enkelt och ge allt för tre poäng.

Djurgårdens IF–IF Elfsborg har avsparkstid 19.00 under måndagen.