En match som hade två ansikten – så går det summera Elfsborgs bortamatch mot Helsingborgs IF. 

IF Elfsborgs U-trupp tog bussen söderut mot Helsingborgs IF. Alla poäng och matcher är givetvis viktiga, men denna lite extra då Helsingborgs IF låg precis på fjärdeplats och Elfsborg strax bakom, dock med mindre antal matcher spelade. Dock var det hemmalaget som fick en riktig drömöppning på den här matchen. Redan i första minuten lyckades HIF ta ledningen vilket givetvis gav en hel del frågetecken.

Elfsborg jobbade på och försökte nollställa sig omgående, jobba sig in i matchen och jaga kvittering i första läget. Gulsvart jobbade på, men istället för kvittering var det Helsingborg som gick upp offensivt och lyckades få med sig en straff i 23′ minuten. Straffen förvaltades, hemmalaget fick en tvåmålsledning vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Gästerna gav inte på något vis upp matchen, jobbade på, gnuggade för att komma in och skapa chanser. Med timman spelad fick Elfsborg en fin period där Besfort Zeneli först reducerade, men bara fyra minuter senare kunde också Filip Persson kvittera. Vind i seglet och en härlig upphämtning. Elfsborg gick givetvis sedan för tre poäng, men fler mål blev det inte och matchen slutade därmed 2–2.

Elfsborg är därmed fortsatt på en femteplats och möter Halmstads BK i Borås nästkommande helg.

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 2–2 (2–0)

Mål: 1–0 1′, 2–0 23′, 2–1 Besfort Zeneli 63′, 2–2 Filip Persson 67′

Startelva: 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind
Ersättare: 1. Alex Rahm (mv), 4. Teodor Svensson, 6. Awil Hassan, 13. Arvid Skantz, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci