IF Elfsborg kommer till torsdagens bortamatch mot Degerfors IF med tre raka segrar i allsvenskan. Lagets målvakt Hakon Valdimarsson vet vad som krävs för en fjärde.
– Är vi 100 procent fokuserade kommer resultaten komma, säger han.

I somras anslöt den 19-årige målvakten Hakon Valdimarsson till IF Elfsborg. Nu, några månader senare, summerar han sin första tid i klubben som lärorik.

– Det har varit väldigt bra, jag trivs fint och träningarna har varit riktigt bra. Sedan har jag lärt känna spelarna mycket bättre och naturligtvis har det känts bra med matcherna vi spelat.

Hur trivs du i Borås?

– Det är en lugn och skön stad. Jag trivs bra med att bo här, säger Valdimarsson som på fritiden mer än gärna umgås med landskamraten Sveinn Aron Gudjohnsen:

– Klart det är skönt att det finns en till islänning i laget. Vi hänger ihop väldigt mycket. Tidigare, när det var bättre väder, blev det mycket golf ihop på fritiden. Det är skönt att ha honom här.

Hakon Valdimarsson har nu också fått göra sin allsvenska debut. Den kom i segermatchen hemma mot Blåvitt – och därefter blev det ytterligare två raka från start. I alla tre matcher har IF Elfsborg vunnit och hållit nollan.

– Ja, den första matchen mot IFK Göteborg var väldigt rolig att spela. En stor match och ett derby med väldigt många som var på läktaren, så det var väldigt bra att vinna och det kändes givetvis skönt för mig att också hålla nollan.

Han fortsätter:

– Sedan fortsatte vi mot Djurgården med en riktigt bra laginsats, alla bidrog verkligen. Detsamma mot Sirius senast.

Hur har det känts för dig?

– Jag har stortrivts i de här matcherna. Jag älskar att spela – och givetvis är det mycket roligare att spela än att sitta på bänken.

Nu väntar ny match för Di Gule. Degerfors IF väntar på bortagräs under torsdagskvällen.

– Min känsla är att vi behöver fortsätta göra det vi gjort den senaste tiden. Vara fokuserade på det vi själva ska göra. Är vi 100 procent fokuserade och alla är på hugget gällande det vi ska göra, då kommer resultaten att komma.

Degerfors IF–IF Elfsborg startar klockan 19.00.