Hårt slit gav tre viktiga poäng borta mot Degerfors IF

Publicerad: 2021-10-28 19:07, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg bortavann mot Degerfors IF under torsdagen med 1–2 (0–1). Gästernas mål kom till genom Leo Väisänen och Jeppe Okkels.

IF Elfsborg kom till torsdagens möte med Degerfors IF i god form efter tre raka allsvenska segrar. Manager Jimmy Thelin ställde en snarlik elva den som senast besegrade IK Sirius. Avstängda Maudo Jarjué ersattes av Christopher McVey i mittlåset.

Gästerna från Borås fick en riktig drömstart den här aftonen. Redan i matchens sjätte minut fick man nämligen in ledningsmålet. Johan Larsson satte in bollen mot mål, en hemmaförsvarare skarvade den oturligt vidare bakåt och där höll sig Leo Väisänen framme och satte dit 0–1 i matchen.

Degerfors IF skapade ett antal chanser under matchens första 45 minuter, men det tidiga ledningsmålet blev halvlekens enda.

Kvarten in i den andra halvleken kom ett minst sagt förlösande mål genom Jeppe Okkels. Frederik Holst avancerade framåt och satte ut bollen på vänsterkanten där, som bekant, Jeppe Okkels mer än gärna huserar. Den senare vek inåt och förbi både en och två motspelare innan han slutligen placerade in bollen vid den bortre stolpen.

I ett möte där tre tunga poäng stod på spel blir det mycket känslor tuffa dueller. Det var inget undantag den här kvällen.

Kort efter 0–2-målet bytte Jacob Ondrejka av Jeppe Okkels och kom in med pigga ben, och fick vid ett flertal tillfällen chansen att ställa om.

Under en period där hemmalaget lyckades skapa ett antal chanser stod Hakon Valdimarsson för ett flertal fina räddningar.

Men till slut skulle Degerfors IF dock lyckas få in ett reduceringsmål och skapa nerv i matchen. Med nio minuter kvar av ordinarie speltid kom målet till genom Victor Edvardsen.

Avslutningen av matchen var nervös. Hemmalaget fick naturligtvis energi av målet – medan det för Elfsborgs del nu verkligt handlade om att behålla de tre poäng man satt på.

Rasmus Alm hade ett gyllene läge fem minuter från slutet att sätta spiken i kistan. Jacob Ondrejka ställde om, tryckte framåt och kunde slutligen spela bollen snett inåt bakåt. Dit hade Rasmus Alm snabbt tagit sig och tryckte till den studsande bollen på ett. Men hemmamålvakten stod för en fin reflexräddning.

IF Elfsborg höll ut – och tog det hela i mål. Stort jubel på slutsignal och tre fina poäng säkrade.

Härnäst väntar match mot IFK Norrköping. Den matchen spelas på söndag och även det på bortaplan.

Degerfors IF–IF Elfsborg 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 Leo Väisänen (6), 0–2 Jeppe Okkels (61), 1–2 Victor Edvardsen (81)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Christopher McVey, Simon Strand–Frederik Holst, André Römer, Simon Olsson (87)–Rasmus Alm (87), Per Frick (80), Jeppe Okkels (64)

Ersättare: Tim Rönning, Gustaf Lagerbielke, Samuel Holmén (87), Ahmed Qasem Jacob Ondrejka (64), Sveinn Aron Gudjohnsen (80), Marokhy Ndione (87)

Varningar, IFE: André Römer (66), Simon Olsson (71), Frederik Holst (77)