Förlust borta mot IFK Norrköping

Publicerad: 2021-10-31 16:12, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg föll i söndagens bortamöte med IFK Norrköping. Slutresultatet skrevs till 3–2 (1–2).

IF Elfsborg inledde söndagens bortamöte med IFK Norrköping piggt. Ett intensivt presspel och fantasifullt anfallsspel – och man skapade chanser framåt omgående. Det hela gav också tidig utdelning i form av ett ledningsmål i matchens 13:e minut. Rasmus Alm tittade upp och satte in bollen snett bakåt i straffområdet, och dit hade Jeppe Okkels letat sig och kunde avsluta det hela med att placera in den i nät.

IFK Norrköping skulle dock lyckas replikera relativt snabbt genom Carl Björk. Sex minuter efter IFE:s ledningsmål satte hemmalaget dit 1–1.

Men att replikera snabbt skulle IF Elfsborg och Per Frick vara ännu bättre på. Det dröjde nämligen inte mer än ett par minuter innan Di Gule återtagit ledningen – och det på ett sätt snarlikt det första målet. Den här gången var det Johan Larsson som satte in bollen in i straffområdet på en yta som Per Frick tagit sig till. Därifrån, likt Jeppe Okkels, tryckte han till direkt och 1–2 i matchen var ett faktum.

Simon Strand fick syna matchens första gula kort i den 16:e minuten. Efter duell i minut 32 varnades han för andra gången – och visades därmed ut.

Frederik Holst klev omgående ner på vänsterbackspositionen och man tog den första halvleken i mål med ledningen intakt.

Den andra halvleken inleddes med att Hakon Valdimarsson fick sträcka ut rejält och stå för en fin räddning ut till hörna. Några minuter senare satte Rasmus Alm in ett hårt inspel på andra sidan planen – men då var det hemmalagets målvakt som var på tårna.

Kvarten in bytte Alexander Bernhardsson av målskytten Jeppe Okkels. Kort därefter blev Leo Väisänen liggandes efter att ha skallat ihop med en motspelare, och tvingades utgå. In i hans ställe kom Gustaf Lagerbielke.

Just Alexander Bernhardsson kom att bli inblandad i mycket av det som skedde offensivt för IF Elfsborg. Med 20 minuter kvar att spela nådde Per Frick högst på en längre boll upp i plan och skarvade den vidare till den förstnämnda. Bernhardsson tog sig i sin tur förbi sin motståndare och tog sig också fram mot ett fritt läge från högerdelen av straffområdet. Men avslutet placerades just utanför. Väldigt nära 1–3 i matchen.

Istället skulle IFK Norrköping till slut lyckas få in det kvitteringsmål man länge jagat. Linus Wahlqvist gjorde det med lite drygt tio minuter kvar att spela. Och fem minuter senare kom även blytunga 3–2 i matchen. Hemmalaget hade vänt.

IF Elfsborg fajtades hårt. Med några minuter kvar av de sju tilläggsminuter som det till slut blev stoppade Frederik Holst en omställning och fick sitt andra gula kort, och visades ut. Men trots det, med nio spelare på planen, satte IFE ett tryck mot slutet på IFK Norrköping.

Men resultatet 3–2 stod sig. IF Elfsborg föll mot IFK Norrköping under söndagseftermiddagen.

Härnäst väntar Varbergs BoIS hemma på Borås Arena. Den matchen spelas på lördag.

IFK Norrköping–IF Elfsborg 3–2 (1–2)

Målen: 0–1 Jeppe Okkels (13), 1–1 Carl Björk (19), 1–2 Per Frick (22), 2–2 Linus Wahlqvist (79), 3–2 Samuel Adegbenro (84)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen (67), Christopher McVey, Simon Strand–Frederik Holst, André Römer, Simon Olsson–Rasmus Alm (80), Per Frick (80), Jeppe Okkels (60)

Ersättare: Tim Rönning, Gustaf Lagerbielke (67), Samuel Holmén, Jacob Ondrejka (80), Alexander Bernhardsson (60), Sveinn Aron Gudjohnsen, Marokhy Ndione (80)

Varningar, IFE: Simon Strand (16, utvisad 32), Alexander Bernhardsson (64), Frederik Holst (71, utvisad 90+3), André Römer (88)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer