Under söndagen är det dags för ett nytt allsvenskt möte för IF Elfsborg. Bortamatch mot IFK Norrköping står på schemat.
– Det är vinst till varje pris som gäller, säger en laddad Simon Strand.

IF Elfsborg bärgade tidigare i veckan tredje raka segern i allsvenskan när Degerfors IF besegrades med 2–1.

– Det var en svårspelad match från början till slut. Vi får in ett ganska snabbt ledningsmål som gör att vi blir lite mer trygga i spelet och får till några kontringschanser som ändå är lite farliga, men det är nästan-lägen. Men det känns som att Degerfors spelade igenom våra lagdelar ganska lätt, de kom till sista tredjedelen ganska enkelt under första halvlek. Men vi släpper inte heller till några jättefarliga chanser, säger Simon Strand och fortsätter summera:

– Sedan fortsätter det vara lite svårspelat i andra, vi har inte så mycket eget spel som vi brukar ha. Sen smäller det till och vi gör 0–2 och det känns tryggt. När de sedan får till reduceringen så känner man att det här måste vi kriga för till sista minut för tre poäng. Man kände att det var så jäkla viktigt. Så det var en härlig känsla efter matchen, nästan skönare med sådana vinster än 3–0-vinster.

Hur var det att få fira den segern?

– Känslomässigt. Riktigt skön känsla. Att knipa sådana här bortamatcher är riktigt viktigt i den striden vi är i nu. Trepoängare är viktigt.

Nu väntar en ny tuff batalj – och återigen på bortaplan. Under söndagen ställs man mot IFK Norrköping.

– Det är en tuff match och ytterligare en bortamatch, men med ett annat underlag som vi kanske har lite lättare att ha ett eget spel på. De här sista matcherna är finaler. Varje match är så jäkla viktig och det är vinst till varje pris som gäller. Det kommer bli tufft men vi kommer göra allt vi kan för att ta tre poäng med hem till Borås.

Vad är nyckeln till att ta full pott?

– Vi får fortsätta med vårt aggressiva spel vi haft, det är en kamp där ute och det gäller att se till att stå upp i den kampen. Vi ska spela som vi gjort på bortaplan tidigare. Vi har varit väldigt bra, solida defensivt och kör framåt när vi får chansen. Det är nyckeln, att vi fortsätter som vi gjort, avslutar Strand.

IFK Norrköping–IF Elfsborg startar klockan 15.00 under söndagseftermiddagen.