Johan Larsson: 200 allsvenska matcher för IF Elfsborg

Publicerad: 2021-11-06 10:53, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Lagkapten Johan Larsson har nått en ny milstolpe i karriären. Under söndagens möte med IFK Norrköping gjorde han nämligen sin 200:e allsvenska match för IF Elfsborg. Idag hyllar vi honom på arenan!

Johan Larsson inledde sin fotbollskarriär i Kinna IF. 15 år gammal var det dags att kliva vidare i karriären och valet föll på IF Elfsborg.

År 2010, då 20 år gammal, debuterade i han i allsvenskan – samma säsong som han också flyttades upp från U21-laget. Johan Larsson med en vinnarmentalitet och kämpaglöd som få kom snabbt att både bli en favorit hos supportrar och en viktig del av laget.

Det visar om inte annat säsongen 2013 på då han spelade samtliga matcher för IFE. I början av 2014 förlängde ytterbacken sitt kontrakt för ytterligare två säsonger i den gula tröjan, men bara ett år senare köptes han loss av den danska storklubben Bröndby IF. Efter 149 allsvenska matcher, 26 mål, ett SM-guld och ett cupguld i gulsvart väntade ett nytt äventyr för lagkaptenen.

Det var inte bara i Borås som Johan Larsson var omtyckt. I Bröndby gavs han stort förtroende och från sommaren 2017 bar han även där lagkaptensbindeln på heltid.

Karriären gick vidare i franska Guingamp, men sejouren där blev kortvarig och sommaren därpå återvände han till Danmark och Bröndby för spel under hösten 2019.

I februari 2020 kom nyheten som många Elfsborgare väntat tålmodigt på. Johan Larsson var klar för en återkomst i Di Gule och ett treårskontrakt var påskrivet. I manager Jimmy Thelins bygge har högerbacken utan tvekan varit en viktig pusselbit. Till säsongen 2021 stod det också klart att lagkaptensbindeln var tillbaka på den numera 31 år unga spelarens vänsterarm.

När Johan Larsson lämnade IF Elfsborg 2015 var det med 149 allsvenska matcher på kontot. Sedan återkomsten har det blivit 51 stycken till – varav den senaste och därmed den totalt 200:e kom i söndagens bortamöte med IFK Norrköping.

Stort grattis till en fantastisk bedrift, Johan. Men framför allt ett stort tack för allt du har gjort och gör för vår förening, IF Elfsborg.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer