Mållöst hemma mot Varbergs BoIS

Publicerad: 2021-11-06 15:57, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg spelade under lördagen 0–0 mot Varbergs BoIS hemma på Borås Arena.

Under lördagen var IF Elfsborg tillbaka på Borås Arena igen och match mot Varbergs BoIS stod på agendan. I frånvaron av några avstängda spelare tvingades manager Jimmy Thelin kasta om något i startelvan gentemot den förra omgången. På centralt mittfält var Emmanuel Boateng tillbaka och huserade den här eftermiddagen där tillsammans med Simon Olsson – och med en Marokhy Ndione just framför.

Hemmalaget öppnade den här matchen starkt och redan i den andra spelminuten var ett hårt slaget inlägg från Rasmus Alm sånär på att hitta Marokhy Ndione inne i straffområdet. Kort efter vann man sin första av många hörnor under den första halvleken.

Gästande Varberg var dock inte helt ofarliga i sitt offensivs spel. Under halvlekens första halva var det relativt jämnt i antal chanser framåt för de båda lagen, men där gästerna nog kommit snäppet närmre målet. IF Elfsborg kom vid ett flertal tillfällen fram bra, men lyckades inte riktigt med det allra sista framför mål.

Jeppe Okkels kunde dock komma till ett farligt avslut efter drygt halvtimmens spel. Det efter fint samarbete med Christopher McVey och Per Frick – men avslutet täcktes till hörna.

Den första halvleken förblev mållös.

Den andra halvleken hann knappt komma igång innan dess att Per Frick, som så många gånger förr, hårt uppvaktad jobbat ned bollen till en medspelare. Den här gången till Rasmus Alm som klippte till direkt. Ett lurigt avslut som inte alls var långt borta.

Efter 20 minuters spel valde manager Jimmy Thelin att genomföra ett dubbelbyte. Samuel Holmén och Alexander Bernhardsson ersatte Marokhy Ndione och Jeppe Okkels. Några minuter senare äntrade även Oliver Zandén och Sveinn Aron Gudjohnsen planen – och så även Jacob Ondrejka kort därefter.

Det blev ett allt mer offensivt balanserat IF Elfsborg i jakten på ett ledningsmål. En jakt som intensifierades allt mer ju längre matchen led.

Jacob Ondrejka stod för en högklassig omställning när drygt tio minuter återstod av den här matchen. Han satte fart och tog sig förbi både en och två motspelare när han vek inåt i planen. Avslutningsvis gick han på skott mot det bortre krysset – men en fin räddning från gästernas målvakt satte stopp.

Även Tim Rönning fick mot slutet stå för en enastående räddning när Varberg kunde ställa om vid ett tillfälle.

IF Elfsborg satte hårdast möjliga tryck framåt under slutskedet – men gästerna lyckades freda sitt mål hela vägen tills dess att domaren satte pipan i mun efter drygt 95 minuters spel. Matchen slutade mållöst, 0–0.

Nu väntar ett kortare uppehåll i allsvenskan. I nästa omgång ställs IF Elfsborg mot Halmstads BK på bortaplan. Den matchen spelas 21 november.

IF Elfsborg–Varbergs BoIS 0–0 (0–0)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Maudo Jarjué, Christopher McVey (72)–Simon Olsson, Emmanuel Boateng (72), Marokhy Ndione (65)–Rasmus Alm (75), Per Frick, Jeppe Okkels (65)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke, Oliver Zandén (72), Samuel Holmén (65), Jacob Ondrejka (75), Alexander Bernhardsson (65), Sveinn Aron Gudjohnsen (72)

Varningar, IFE: Johan Larsson (59), Emmanuel Boateng (62), Oliver Zandén (84)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer