Boateng sköt Elfsborg till SM-semifinal

Publicerad: 2021-11-10 19:21, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Efter en stark insats med ett starkt lag avancerade IF Elfsborg till SM-semifinal efter vinst mot BK Häcken. 

Elfsborgs tredjeplats i serien räckte för att ta sig till SM-slutspelets kvartsfinal i U21 Allsvenskan. Som trea i den mellersta serien stod det också klart att motståndaren skulle vara BK Häcken på bortaplan, vinnaren av den mellersta serien, ett motstånd som Elfsborg förlorat mot vid båda mötena denna säsong. Det skulle inte bli en tredje förlust.

Gästerna kom med ett starkt lag under landslagsuppehållet. Flertalet A-lagsspelare fick speltid och stod för en stabil och bra insats mot också bra motstånd. I den första halvleken kunde Elfsborg få igång ett fint spel, bollinnehav och också offensivt hota Häcken på ett bra sätt. När halvtimman var spelad lite drygt kunde Simon Olsson göra 1–0 till Elfsborg, vilket givetvis var en härlig ledning att fortsätta spela på. Drygt fem minuter senare ökade Elfsborg på till 2–0 genom Emmanuel Boateng något som gav en trygg och bra ledning in i paus.

I andra halvlek kunde Elfsborg kontrollera spelet på ett bra vis. Häcken hade chanser men så hade även gästerna. Dock reducerade Häcken med mindre än 20 minuter kvar, men närmre än så kom inte hemmalaget. Elfsborg avancerade därmed till SM-semifinal, en match som också den går på bortaplan men mot Landskrona BoIS.

BK Häcken – IF Elfsborg 1–2 (0–2)

Mål: 0–1 Simon Olsson 32′, 0–2 Emmanuel Boateng 38′, 1–2 Filip Trpcevski 70

Startelvan: Tim Rönning – Frederik Holst, Christopher Mc Vey, Amer Jusic, Simon Strand – Alexander Bernhardsson, Emmanuel Boateng, André Rømer, Simon Olsson, Jakob Ondrejka – Marokhy Ndione

Ersättare: Ludvig Målberg (mv), Stefan Ceganjac, Jeppe Okkels, Rasmus Alm, Kevin Holmén, Prince Isaac Kouame, Noah Söderberg

Huvudpartners Officiella sportleverantörer