U17: Förlust mot Malmö FF

Publicerad: 2021-11-14 20:12, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Det var en på förhand riktigt tajt och jämn match som Elfsborg ställdes mot, när Malmö FF tog emot i Skåne. 

På söndagen var det dags för match i P17 Allsvenskan Södra igen, denna gång på bortaplan för IF Elfsborg mot Malmö FF. Elfsborg kom från en utklassningsseger med 7–0 senast mot Karlskrona Denna gång skulle det bli en ordentligt mycket tuffare match, vilket det också blev.

Malmö FF på bortaplan är alltid en hård utmaning, så även denna gång. De båda lagen hade 50 poäng vardera inför matchen, dock hade Malmö två matcher mindre spelade. Det var hemmalaget som tog ledningen tämligen omgående och fick vind i seglen. Redan i den tredje minuten spräcktes målnollan. Lite senare i första halvlek lyckade MFF också göra 2–0 istället för att Elfsborg kunde kvittera. Dock blev det liv i matchen när gulsvart reducerade och inledde en kvitteringsmålet.

Elfsborg hade chanser och ville verkligen framåt, men med fem minuter kvar ökade MFF till 3–1. Ett uns hopp föddes när gulsvart återigen reducerade, men Malmö skulle få sista ordet när 4–2 kom precis i slutet.

Malmö FF – IF Elfsborg 4–2

Mål: 1–0 3’, 2–0 2–1,  3–1, 4–1

Startelva:  Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Arian Sawsani, Max Sandberg, Lukas Paulsén, Enzo Andrén, Andrés Lindberg, Viktor Nylén, Carl Mauritzson, MalteWester

Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Edman, Gottfrid Rapp, Theo Eliasson, Arvid Wiklund, Jonatan Johansson, Adam Bertilsson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer