Rasmus Alm tror på tuff tillställning mot HBK: ”Krävs hårt arbete”

Publicerad: 2021-11-20 17:52, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg gästar under söndagen Halmstads BK i den tredje sista omgången av allsvenskan. En tuff bortamatch, menar Rasmus Alm.
– Jättesvårt lag att spela mot, säger han.

I och med landslagsuppehållet som varit har det nu gått en tid sedan den senaste matchen i allsvenskan. För Rasmus Alm har den perioden handlat om att ladda om.

– Under de lediga dagarna man fått har man försökt återhämta sig så bra som möjligt, sedan handlar det bara om att ladda om. Det är tre viktiga matcher kvar som vi måste vinna, och det är något som vi alla är otroligt taggade inför. Vi ska ge vårt allra bästa försök till att ta full pott, säger Alm.

Innan uppehållet ställdes Di Gule mot Varbergs BoIS hemma på Borås Arena. En match som slutade mållöst.

– Jag tyckte det kändes bra på plan, men det var svårt. De hade mycket folk hemma och gjorde det trångt i boxen. Vi skapade väl ändå inga jättelägen och sedan hade de några kontringar som de kunde gjort mål på. Det var tråkigt att inte få tre poäng, men kanske ändå ett rättvist resultat om man tänker målchansmässigt. Men det är klart vi vill vinna en sån match.

Nu väntar alltså bortamatch mot Halmstads BK under söndagen.

– Jag tänker att det är en jättetuff match. Det är ett jättesvårt lag att spela mot, speciellt i Halmstad. Det krävs hårt arbete och fullt fokus i 90 minuter, då tror jag att det kan gå vägen för oss.

Hur känns det för egen del inför matchen?

– Jag mår bra hur bra som helst. Inga skavanker eller ont någonstans. Jag är ’fit for fight’. Spelmässigt för egen del känns det som att det blivit bättre men poängmässigt är det som hela året, att det inte riktigt lossnat. Men så länge vi vinner matcher och att man kan hjälpa laget med hårt jobb är vi alla nöjda. Tre poäng som ska in först, och för den som gör mål är det bara en bonus. Men allt som allt har det ändå känts okej på slutet, säger Rasmus Alm.

Halmstads BK–IF Elfsborg sparkas igång klockan 15.00 under söndagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer