Elfsborg tog fjärde raka segern efter en riktigt stark prestation mot Malmö FF på lördagen. 

Fjärde sista matchen i serien nalkades när Malmö FF åkte till Borås för match i snöfallet på Borås Arena. Stora delar av U-truppen spelade SM-final i U21 Allsvenskan i veckan, en match som laget dessvärre förlorade på straffar mot Halmstads BK. Nu gällde det att skaka av sig det, sätta fokus på P19 Allsvenskan och de sista fyra matcherna.

I P19 Allsvenskan har det varit en fin svit som Elfsborg stått för. Efter tre raka segrar, med total målskillnad på 15-0, var det ett positivt gulsvart lag som som ställdes mot MFF. Dock var det ett Malmö som hade nio raka segrar, så det skulle krävas något alldeles extra för att bryta den sviten.

Zenelis två mål sänkte Malmö

Och något alldeles extra blev det också. Efter en mållös första halvlek kom Elfsborg ut och kunde ta ett grepp om matchen när Besfort Zeneli gjorde 1–0. Malmö kvitterade visserligen, men halvvägs in i andra halvlek gjorde Zeneli än en gång mål – denna gång matchavgörande 2–1. Därmed inkasserades full pott mot Malmö FF i serien säsongen 2021.

Tränare Emir Bajrami var nöjd med vad han såg laget presterade och hur de agerade.
– Nu har vi vunnit borta och vi har vunnit hemma mot Malmö, men det är på sättet hur vi vinner denna matchen. Vi pratade om att vara modiga – och det är vi verkligen. Idag spelad vi bort deras förstapress effektivt och bra, vi kommer loss på kanterna och agerar på olika vis i matchen beroende på hur den utvecklar sig. Den resan, utvecklingen som spelarna har gjort, är jag otroligt stolt över.

Bajrami jämför också träning och match med spelarnas vardag i skolan.
– Jobbet görs på veckodagarna, men provet kommer på helgerna. Killarna utvecklas hela tiden på träning, men hur mycket vet vi inte förrän vi spelar match. Nu återstår tre matcher och vi ska göra allt vi kan för att fortsätta vinna, avlutar Bajrami.

 

IF Elfsborg – Malmö FF 2–1 (0–0)

Mål: 1–0 Besfort Zeneli, 1–1, 2–1 Besfort Zeneli

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Gottfrid Rapp, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Carl Mauritzson