IF Elfsborg föll mot AIK under måndagskvällen. Slutresultatet skrevs till 2–4 (2–1) där Rasmus Alm stod för båda IFE:s mål.

Under måndagen var det då dags för årets sista hemmamatch på Borås Arena. AIK stod för motståndet i allsvenskans 29:e omgång.

IF Elfsborg öppnade, som så många gånger förr, den här matchen intensivt och man pressade sina motståndare högt upp i plan. Det gav i sin tur resultat flera gånger om i form av både bollvinster och omställningslägen.

Och just en bollvinst på offensiv planhalva ledde i den tolfte minuten fram till att Simon Olsson kunde hitta vidare till Rasmus Alm. Den senare, som då befann sig i central position på offensiv planhalva, tog sig några meter framåt innan han slutligen gick på avslut från dryga 20-25 meter. Skottet var hårt och touchade det snabba underlaget längs vägen – vilket ställde gästernas målvakt något – och bollen letade sig in i nät.

Hemmalaget imponerade under den första halvleken. Outtröttlige Frederik Holst var överallt, André Römer styrde och ställde och Simon Olsson satte fart på det offensiva.

Men AIK skulle dock komma tillbaka. Nabil Bahoui nickade in en hörna i matchens 27:e minut.

Di Gule fortsatte dock, med publikens stöd i ryggen, att trumma på. Med fem minuter kvar av halvleken hittade Oliver Zandén kollega Per Frick med ett perfekt avvägt inlägg – och den senare blev helt friställd. Men nickförsöket blev inte av önskad sort.

Per Frick skulle dock vara högst delaktig i att man kort efter tog ledningen i det här mötet. Rasmus Alm nickade ned bollen till anfallaren inne i straffområdet, varpå han sög ned bollen och hittade tillbaka till Alm just framför mål. Därifrån hade den sistnämnda inga som helst problem att rulla in 2–1-målet.

Efter en stabil inledning av den andra halvleken blixtrade AIK till – rejält. Två mål på två minuter gjorde att gästerna hade vänt på matchen.

Manager Jimmy Thelin genomförde då ett byte. Jacob Ondrejka ersatte Jeppe Okkels.

Hemmalaget försökte tappert men lyckades inte ta sig fram till de allra hetaste av lägen. Istället skulle luften gå ur något ytterligare när Nicolas Stefanelli med dryga kvarten kvar att spela satte dit 2–4.

Mot slutet av matchen valde hemmalaget att byta trippelt. In kom då Ahmed Qasem, Sveinn Aron Gudjohnsen och så även Samuel Holmén som därmed klev in för sista gången på Borås Arena. Han var också ytterst nära att få avsluta med ett mål – men distansskottet gick just utanför.

Även Sveinn Aron Gudjohnsen testade skott, då på stopptid, men gästernas målvakt lyckades både rädda och hålla bollen.

Det blev inga fler mål i det här mötet. Matchen slutade 2–4.

I nästa omgång, som också är den sista, ställs IF Elfsborg mot Örebro SK på bortaplan. Den matchen spelas på lördag.

IF Elfsborg–AIK 2–4 (2–1)

Målen: 1–0 Rasmus Alm (12), 1–1 Nabil Bahoui (27), 2–1 Rasmus Alm (41), 2–2 Filip Rogic (54), 2–3 Nicolas Stefanelli (56), 2–4 Nicolas Stefanelli (77)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson (32), Maudo Jarjué, Christopher McVey, Oliver Zandén–Frederik Holst (83), André Römer, Simon Olsson–Rasmus Alm (83), Per Frick (83), Jeppe Okkels (57)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke (32), Samuel Holmén (83), Emmanuel Boateng, Jacob Ondrejka (57), Ahmed Qasem (83), Sveinn Aron Gudjohnsen (83)

Varningar, IFE: Rasmus Alm (43), Sveinn Aron Gudjohnsen (90+4)