ÖSK väntar i säsongsavslutningen: ”Vi är fullt taggade”

Publicerad: 2021-12-03 17:25, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Avgörandet är kommet. Under lördagen det dags för den allra sista omgången av allsvenskan. För IF Elfsborgs del är det bortamatch mot Örebro SK som står på schemat.
– Vi måste verkligen vara fokuserade på det vi ska göra, menar Tim Rönning.

Trea, fyra eller femma. Det är placeringarna IF Elfsborg kan hamna på när den här säsongen under lördagen summeras. Tim Rönning och hans lagkamrater känner sig redo för avgörandet.

– Precis som i fjol har det varit en lång säsong, det är inte ofta man spelar in i december. Men nu har vi spelat 29 omgångar och vi har en match kvar – så vi är fullt taggade inför den uppgiften, säger målvakten.

Till matchen kommer man från måndagens hemmaförlust mot AIK.

– Där gör vi en hyfsat bra match egentligen. Om man ser det fotbollsmässiga är det helt okej, i alla fall första halvlek där vi är dominanta. De skapar ingenting då. Sedan i andra börjar vi göra lite småmisstag som straffar oss otroligt hårt, säger han och fortsätter:

– Det är väl det vi ska ta med oss, att fortsätta med det vi gör bra. Vi vill störa högt och tidigt för att skapa målchanser. Sedan också göra det lite bättre defensivt än senast, vara mer noggranna och påkopplade. Där tappade vi lite mot AIK. Det var små misstag som blev avgörande.

Under lördagen väntar alltså Örebro SK. Ett Örebro SK som sedan tidigare blivit klart för spel i Superettan kommande säsong.

– Jag tror att det blir en otroligt tuff match. De har inget att spela för men alla lag vill avsluta på ett bra sätt. Vi kommer få möta ett starkt Örebro och måste verkligen vara fokuserade på det vi ska göra, säger Tim Rönning.

Är det en speciell känsla inför årets sista match?

– Det är det. Man har jobbat så hårt ända sedan januari – och nu är det sista matchen. Det har gått fort i år. Det har varit ett hyfsat bra år där vi varit ute i Europa, och många i laget har inte varit med om det tidigare så naturligtvis en otrolig upplevelse för många. Och det är där vi vill vara, i toppen och slåss om SM-guld och Europaplatser. Vi vill vara med där uppe och kriga om det.

Örebro SK–IF Elfsborg startar likt övriga matcher i den sista omgången klockan 15.00 under lördagen. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer