Förlust när J-Södra besegrade U-truppen

Publicerad: 2021-12-05 18:58, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Näst sista bortamatchen – då var Jönköpings Södra IF snäppet vassare och knep segern.

När det var dags för den tredje sista matchen i serien, den sista bortamatchen i P19 Allsvenskan Södra, var det Jönköpings Södra IF som stod för motståndet. På Jordbrovallen skulle de grön-vita ta emot ett Elfsborg som senast tog en stark seger mot Malmö FF. För hemmalagets del var det revansch att utkräva efter en förlust med 4–0 mot Kalmar i omgången innan. För hemmalaget var det också seriens sista hemmamatch, medan Elfsborg hade ytterligare en nästkommande helg innan den avslutade omgången på hemmaplan.

Det blev en jämn och tajt match i kylan. Elfsborg gjorde vad laget kunde för att fortsätta det fina spel som man hade mot Malmö FF, men det stämde inte riktigt mot Jönköpings Södra. Första halvlek slutade mållös och inför andra var det fullt fokus på att spräcka målnollan – men det skulle inte ske. Istället kunde hemmalaget göra 1–0 i 52′ minuten, vilket också blev matchens enda mål.

För Elfsborgs del innebar det säsongens femte bortaförlust, men fortsatt möjlighet att utmana om fjärdeplatsen vid bra resultat kommande matcher. Gulsvart åker närmst till Tipshallen i Växjö kommande vecka innan sista matchen mot Häcken spelas kommande helg.

Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 1–0 (0–0)

Mål: 1–0 52′

1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Johannes Abdulahad, 3. Otto Gustafsson, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 7. Otto Vallentin, 8. Filip Gustafsson (K), 9. Kevin Strand, 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci

Huvudpartners Officiella sportleverantörer