Sista matchen av P19 Allsvenskan 2021

Publicerad: 2021-12-11 22:00, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

På lördagseftermiddagen kom BK Häcken på besök i årets sista match av P19 Allsvenskan Södra.

Det var dags för säsongens sista match i P19 Allsvenskan Södra när IF Elfsborg tog emot BK Häcken på ett vintrigt Borås Arena. Elfsborg kom till matchen med två raka förluster och även Häcken kom till spel med en förlust i bagaget. I tabellen var det sexan Häcken och sjuan Elfsborg som möttes där Elfsborg hade möjlighet att gå om Häcken vid vinst, men mer av akademisk betydelse då det endast var etta och tvåan som gick till semifinal. Dock var det viktigt att Elfsborg sedan lång tid tillbaka säkrat kontraktet, då lag 8-15 får spela i P19 Superettan 2022.

Dock blev det här en tuff match rent resultatmässigt för Elfsborg. Redan i den åttonde minuten tog Häcken ledningen och trots ihärdiga försök att få hål på målnollan lyckades Elfsborg inte med det i första halvlek. Spelmässigt var det jämnt där gästerna fick ett visst grepp i början, men matchbilden jämnade ut sig därefter. Strax före paus hade Elfsborg en stolpträff, men i övrigt saknades de riktigt heta målchanserna för båda lagen.

I andra halvlek ville Elfsborg givetvis göra ett rejält försök att ta poäng i årets sista match. Istället kunde gästerna öka på till 2-0 i 58′ minuten. Ett visst hopp kom när Hampus Hagvall reducerade två minuter senare, men ytterligare två minuter senare kunde Häcken göra 3-1.

Elfsborg kan därmed summera en fint genomförd säsong där det allra viktigaste målet klarades av tidigt, det vill säga att säkra fortsatt spel i P19 Allsvenskan 2022.

IF Elfsborg – BK Häcken 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 8′, 0-2 58′, 1-2 Hampus Hagvall 60′, 1-3 62′

Truppen: 1. Alex Rahm (mv), 31. Ludvig Målberg (mv), 2. Malte Wester, 3. Otto Gustafsson, 4. Teodor Svensson, 5. Mattias Mannerstål, 7. Carl Mauritzson, 8. Filip Gustafsson (K), 10. Besfort Zeneli, 11. Isaac Antonsson, 12. Stefan Ceganjac, 13. Arvid Skantz, 15. Amer Jusic, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 18. Hampus Hagvall, 20. Mohamed Adam, 21. Endrit Kutllovci