Maja Wrångemyr: ”Det blir allt viktigare att vinna varje match”

Publicerad: 2021-12-17 10:24, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborgs herr- och damspelare är just nu ute på välförtjänt ledighet över jul och nyår, och vi har under veckan som gått passat på att kolla läget med några av spelarna från vårt damlag. Vi berörde bland annat säsongen 2021 och tog tempen inför division 2 som väntar härnäst för laget under 2022. Först ut har vi Maja Wrångemyr – den 17-åriga anfallaren som gjorde sin första säsong med IF Elfsborg 2021.

Maja tog för första gången på sig Elfsborgströjan med nummer 28 på ryggen när division 3 låg framför laget. Samma division som lokalkonkurrenten Brämhults IK spelade i – som dessutom är den klubb Maja värvades till IF Elfsborg från. Maja har av andra beskrivits som en komplett anfallare och lovande talang, och när hon får frågan om hur hon ser sig själv som spelare tar hon först en paus.

– Oj, svår fråga… Jag är snabb, har bra spelförståelse och vet när jag ska möta bollen och när jag ska springa i djupled. Jag skulle även säga att jag har bra teknik och skott, säger hon till slut.

Fina resultat och bättre sammanhållning

Under säsongen 2021 spelades damernas division 3 som enkelserie. Elfsborg tog hem 11 raka segrar och slutade på 33 poäng, utan poängtapp och med blott 2 insläppta mål.

– Det har varit en väldigt bra säsong. Det känns som att laget har utvecklats hela tiden, och man ser verkligen en stor skillnad mellan första och sista matchen. Vi har även utöver spelet fått en bättre sammanhållning i laget, berättar Maja.

Även när Maja reflekterar mer kring den egna säsongen går tankarna på ett liknande spår.

– Även jag själv har utvecklats väldigt mycket i år. När jag kom till Elfsborg hade jag inte spelat fotboll på ett år då jag drog på mig en knäskada innan, så det är kul att se att jag utvecklats så mycket och att det gått så pass bra som det gjort för mig, fortsätter hon.

Årets målskytt på Elfsborgsgalan 2021

Trots ett längre uppehåll från fotbollen innan hon klev in i Elfsborgstruppen har Maja minst sagt presterat. Vid säsongens slut toppade hon damlagets skytteliga med 10 mål – något hon dessutom fick ta emot utmärkelsen Årets målskytt på Elfsborgsgalan 2021 för.

– Det blev en väldigt lyckad gala tycker jag – det var en jätterolig kväll, berättar Maja.

Hon berättar vidare om känslan av att vara årets skyttedrottning.

– Det är ju jättekul – och det är såklart alltid roligt att göra mål. Det är också väldigt roligt att få den här uppmärksamheten när man gjort bra ifrån sig under säsongen.

Uppmärksamheten som vändes mot henne när hon bjöds upp på scen för att ta emot utmärkelsen på galan gav dock lite blandade känslor.

– Det var absolut lite pirrigt att gå upp och ta emot priset, det var första gången jag fått gå upp scen inför så pass mycket människor, berättar Maja. Skönt att jag slapp bli intervjuad där i alla fall! lägger hon till med ett skratt.

Högre press och tuffare matcher

Säsongen 2022 kliver damlaget som bekant upp i division 2, och Maja reflekterar slutligen över det som komma skall.

– Jag har ändå väldigt höga förväntningar på att det ska bli ett bra år igen. Motståndet kommer definitivt öka. Det känns både kul med tuffare matcher, vilket jag har saknat lite i år, men samtidigt kommer det säkert vara ännu mer press på oss nu. Det blir allt viktigare att vinna varje match, vilket vi ska försöka göra.

 

 

Huvudpartners