IF Elfsborg är överens med SK Brann om en övergång för Mathias Dyngeland. Vi tackar Mathias och önskar stort lycka till i hans fortsatta fotbollskarriär.

– Jag vill hälsa alla Elfsborgare och tacka för min tid i föreningen. Önskar alla i och runt Elfsborg stort lycka till med säsongen 2022. Tar med mig mycket lärdomar från perioden jag varit i IF Elfsborg, säger Mathias Dyngeland.

26-åringen värvades till IF Elfsborg från Sogndal i slutet av 2019 och gjorde sin tävlingsdebut för föreningen i Svenska Cupen mot Oskarshamn. I somras lånades han ut till Norska Vålerengen. Nu fortsätter målvaktens resa i hemlandet Norge då en övergång till SK Brann nu är klar.

Manager Jimmy Thelin

– Mathias har varit och är en fantastisk ledare och en bra målvakt med ett starkt driv att pusha sig själv och andra. Vi tackar för hans helhjärtade engagemang i IF Elfsborg samt önskar honom lycka till inför nästa uppdrag.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Mathias har under sin tid hos oss agerat på ett oerhört professionellt sätt trots att speltiden inte varit den han önskat. Konkurrenssituationen hos oss samt att Mathias är alldeles för bra målvakt för att inte spela fler matcher gör att vi nu kommit överens med Brann om en övergång för Mathias. Vi tackar Mathias som har varit en ynnest att lära känna och önskar honom all lycka till i sin nya utmaning, säger Stefan Andreasson.