IF Elfsborg är  mycket glada över att kunna presentera den eftertraktade mittfältaren Michael Baidoo som ny spelare i gulsvart. 22-åringen kommer närmast från norska Sandnes Ulf.

Michael Baidoo startade sin fotbollskarriär i hemlandet Ghana och klubben Vision FC i huvudstaden Accra. Som 18-åring flyttade han till Danmark för FC Midtjyllands elitverksamhet för att senare bli utlånad till danska FC Fredericia och senare FK Jerv i den näst högsta ligan (OBOS-ligan) i Norge. Här blev det succé för den offensiva mittfältaren. Totalt gjorde han 6 mål och 5 assist på 40 ligamatcher – och blev efter säsongen utsedd till årets spelare i Grimstadklubben.

Framgångarna i FK Jerv ledde i våras 2021 till en övergång till Sandnes Ulf i samma liga. Här har 22-åringen fortsatt att imponera. Sammanlagt blev det 29 matcher, 4 mål och 5 assist.

Jagad av flera toppklubbar i den norska högstadivisionen men när Allsvenska IF Elfsborg hörde av sig tvekade han inte.

– Det känns jättebra. Vi har länge försökt få till den här övergången – nu är jag glad över att allt gått igenom och att jag är här, säger Michael Baidoo.

Under tisdagseftermiddagen anlände Michael till Borås. Han berättar om det första intrycket av IF Elfsborg.

– Det är som en familj skulle jag säga. Välkomnandet har varit fantastiskt och alla är väldigt trevliga, så jag är nöjd, säger Michael.

Varför blev det just IF Elfsborg?

– För mig är det viktigt att ta rätt steg i min karriär, och det känns som att detta är helt rätt steg att ta. Elfsborgs tränare har hållit ögonen på mig under en lång tid, han har en plan för mig och det betyder mycket för mig som spelare och person, berättar Michael.

– Jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är här för att skriva in mitt namn i klubbens historiebok, så jag ska göra mitt bästa för laget, säger Michael.

Michael Baidoo
Född: 14 maj 1999
Födelseort: Accra
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Vision FC, FC Midtjylland, FC Fredericia, FK Jerv, Sandnes Ulf
Landslagsspel: Ghana U20 (2015), Ghana U17 (2014)

Manager Jimmy Thelin

– Michael är en atletisk och attackerande mittfältare som har sin styrka kring motståndarens box. Han besitter även skicklighet i sitt höga försvarsspel, och detta passar väl in i hur vi vill vinna fotbollsmatcher.

Klubbchef Stefan Andreasson

– IF Elfsborg har idag kommit överens med norska Sandnes Ulf om en övergång för Michael Baidoo. Michael är en spelare som vi har försökt få till IF Elfsborg en längre tid så det känns väldigt bra att det nu äntligen är klart. Michael har gjort en spännande resa sedan han först kom till Skandinavien och vi tror nu att han är redo för större uppgifter, säger Stefan Andreasson och avslutar:

– Michael köps loss från Sandnes Ulf och har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen 2025 ut. Nu börjar processen med arbetstillståndet som Michael kan vara med oss fullt ut.