IF Elfsborg förlänger med Valdimarsson

Publicerad: 2022-01-18 11:00, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg och Hakon Rafn Valdimarsson,20, är överrens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet knyter islänningen över säsongen 2026.

– Det här känns jättebra. Jag trivs verkligen i IF Elfsborg så jag är glad att ha skrivit på en förlängning. Det har varit en bra första tid här, jag har fått speltid och utvecklats mycket redan här i klubben, säger Hakon Valdimarsson.

Det var i somras den då 19-åriga målvakten Hakon Valdimarsson anslöt till IF Elfsborg från den Isländska klubben Grotta. Sedan har det gått undan för den unga talangen. Drygt två månader efter presentationen fick han känna på allsvenskt spel när han debuterade, i startelvan, i västderbyt hemma mot IFK Göteborg inför tusentals åskådare.

– Det var en fantastisk match såklart och skönt att vi vann. När jag kom förväntade jag mig kanske inte att få speltid redan första säsongen, men det känns såklart bra och jag är tacksam för att ha fått chansen flera gånger.

Utöver allsvenskt spel har 20-åringen dessutom spelat båda U21-landskamper och A-landskamper för sitt Island. Nu senast fanns han med i startelvan när a-landslaget spelade träningsmatcher mot Sydkorea och Uganda.

– Det är jättekul att få ha gjort debut i a-landslaget. Förhoppningsvis får man göra fler uppdrag för landslaget det här året.

Vad säger du om kommande året?

–  Jag ser framemot säsongen. Nu är det full fokus på försäsongen, träningsmatcher och att arbeta hårt för att utvecklas och bli bättre, säger han.

Manager Jimmy Thelin

– Hakon har stor potential och ett starkt driv. Han har redan gjort ett stort avtryck som spelare och person. Vi ser fram emot fortsatt fint samarbete, säger Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Hakon har sedan han kom till oss utvecklats på bästa sätt och visat en hög kvalité som målvakt. I och med det samt att Hakon delar våra ambitioner och trivs i föreningen har vi redan kunnat enas om ett nytt och längre avtal, säger Andreasson.

 

Huvudpartners