IF Elfsborg vann stort borta mot Skiljebo SK

Publicerad: 2022-02-27 18:03, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg vann under söndagen stort borta mot Skiljebo SK i Svenska Cupen. Slutresultatet skrevs till 1–8 (0–3).

Efter den sköna segern mot GIF Sundsvall i den förra omgången var IF Elfsborg under söndagen på jakt efter en ny trepoängare. Division 2-laget Skiljebo SK var det lag som stod som motståndare.

Gästande IF Elfsborg, för dagen i rött, fick en drömstart i den här matchen. Redan efter dryga 35 sekunder kunde Sveinn Aron Gudjohnsen sätta dit ledningsmålet efter fint inlägg från Ahmed Qasem. En Qasem som den här eftermiddagen startade som vänsterback.

Gustaf Lagerbielke nickade in en hörna i matchens tolfte minut till 0–2 – och bara minuter senare sköt Ahmed Qasem stenhårt in 0–3. Det hela kändes redan där och då klappat och klart. Det var IF Elfsborg som styrde och ställde i den här matchen.

IF Elfsborg fortsatte, även om man stundtals slog av på tempot, att skapa målchanser framåt. Sveinn Aron Gudjohnsen hade läge för ytterligare ett mål och Simon Olsson serverades ett finfint läge av Johan Larsson. Men 0–3 stod sig in i pausvilan på Iver Arena i Västerås.

Även den andra halvleken öppnade man på ett strålande vis. Efter knappa fem minuters spel hittade Jacob Ondrejka fram till Sveinn Aron Gudjohnsen, som snurrade runt ett varv innan han slutligen kyligt placerade in 0–4. Därefter var det Jacob Ondrejka själv som ordnade 0–5 via en läcker chipp över Skiljebos målvakt.

Manager Jimmy Thelin valde kort därefter att genomföra ett trippelbyte, och det ett blev kedjebyte för trion längst fram i plan. Jeppe Okkels, Sveinn Aron Gudjohnsen och Jacob Ondrejka hade spelat färdigt. In i deras ställen kom Rasmus Alm, Oscar Aga och Alexander Bernhardsson.

Alla tre skulle dessutom komma att bli målskyttar under den andra halvleken.

Alexander Bernhardsson sköt ett smart och kvickt skott vid förstastolpen som ställde målvakten helt. Det var med 25 minuter kvar att spela.

Under matchens avslutande del kunde Oscar Aga, efter lite tråckel, utöka, innan Rasmus Alm slutligen tog hand om en retur från André Römers ribbskott till 0–8.

Det allra sista ordet skulle dock Skiljebo SK få. Med en minut kvar av ordinarie tid lyckades de reducera till 1–8, som också blev slutresultatet den här söndagen.

Tre nya poäng och två raka segrar för IF Elfsborg i Svenska Cupens gruppspel. Nästa helg avgörs det hela med match mot Degerfors IF hemma på Borås Arena.

Skiljebo SK–IF Elfsborg 1–8 (0–3)

Målen: 0–1 Sveinn Aron Gudjohnsen (1), 0–2 Gustaf Lagerbielke (12), 0–3 Ahmed Qasem (16), 0–4 Sveinn Aron Gudjohnsen (50), 0–5 Jacob Ondrejka (53), 0–6 Alexander Bernhardsson (65), 0–7 Oscar Aga (83), 0–8 Rasmus Alm (87), 1–8 Leo Flytström (89)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen (81), Gustaf Lagerbielke, Ahmed Qasem–Emmanuel Boateng, André Römer, Simon Olsson (66)–Jacob Ondrejka (59), Sveinn Aron Gudjohnsen (59), Jeppe Okkels (59)

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson (81), Noah Söderberg, Michael Baidoo (66), Alexander Bernhardsson (59), Rasmus Alm (59), Oscar Aga (59)