211001 Elfsborgs Per Frick jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 1 oktober 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0124

Per Frick laddad inför kvartsfinalen ”Blir nog en härlig kamp”

Publicerad: 2022-03-11 15:05, Uppdaterad 2022-03-15 11:57

IFK Göteborg väntar i Svenska Cupens kvartsfinal under söndagen. Per Frick är laddad inför vad han tror kommer bli en spännande drabbning.
– Det ska bli jättekul, säger han.

Tre segrar på lika många försök. Det blev facit för IF Elfsborg i Svenska Cupen-gruppspelet. 3–2 mot Gif Sundsvall, 8–1 mot Skiljebo SK och slutligen 5–1 i avgörandet mot Degerfors IF.

– Jag tycker vi gör ett bra gruppspel, där vi är bra mycket bättre än motståndaren i samtliga tre matcher. Sedan blev det lite onödigt tajt mot Sundsvall där vi har en oförmåga att sätta dit bollen och dessutom släpper in två enkla mål. Så där fick vi verkligen kriga in i slutminuterna och André (Römer) fick avgöra för oss. Det var viktigt. Men som sagt, sett till matcherna är vi gruppens bästa lag och vi går rättvist vidare. Precis enligt plan. Ett perfekt utfört gruppspel, summerar Per Frick.

Nu väntar alltså fortsättningen av cupen i form av kvartsfinal mot IFK Göteborg. Och det hemma på Borås Arena.

– Det ska bli jättekul. Cupen är ett härligt inslag på det sättet nu under försäsongen inför Allsvenskan. Det är kul att få riktiga tävlingsmatcher, och givetvis blir det extra speciellt att möta IFK Göteborg. Det blir ett större intresse, så det är en perfekt match för oss. En match som betyder mycket och det blir inte bara träningsmatcher inför säsongen. Sedan är hemmaplan alltid att föredra och vi möter gärna IFK Göteborg, säger han.

Vad tror du väntar?

– Jag tycker att vi kommit ganska långt sista veckorna med att sätta vårt spel, hitta formen och vi kommer försöka sätta högsta tempo direkt. Jag har inte kikat allt för mycket på dem nu under försäsongen så vi får se var de står. Men det är kvartsfinal och det är två lag som vill vinna – och som är riktigt taggade. Så det blir nog en härlig kamp där ute. Högt tempo och att det smäller lite. Allt en fotbollsmatch ska innehålla, är vad jag förväntar mig.

Hur känns den egna formen?

– Bra! Jag känner mig stark, i bra form och hittat tillbaka till en god känsla i kroppen. Jag tycker att det har känts bra sista veckorna, så det finns ingenting att klaga på nu, avslutar han.

IF Elfsborg–IFK Göteborg startar klockan 13.30 under söndagen.

KÖP BILJETTER HÄR

Huvudpartners