220313 Elfsborgs Jacob Ondrejka jublar efter 1-0 under kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 13 mars 2022 i Borås. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / JJ0165

Seger mot IFK Göteborg – nu väntar semifinal

Publicerad: 2022-03-13 15:40, Uppdaterad 2022-03-15 15:02

IF Elfsborg är klart för semifinal i Svenska Cupen. Jacob Ondrejka satte dit matchens enda mål i söndagens möte med IFK Göteborg.

På ett vårsoligt Borås Arena tog IF Elfsborg under söndagen emot IFK Göteborg i Svenska Cupens kvartsfinal.

Hemmalaget inledde den här matchen bäst. Redan under de inledande minuterna var man vid ett par tillfällen framme vid motståndarnas mål och hotade. Jacob Ondrejka visade prov på kvicka ben och var inblandad i mycket av det som hände inledningsvis.

Men efter en stark inledning jobbade sig Blåvitt in i den här matchen allt mer och kunde även de börja skapa lägen framåt, där en ribbträff var det närmaste.

Mot slutet av den första halvleken stod Simon Olsson för en fin aktion på egen planhalva innan han satte bollen på djupet för Jeppe Okkels som hade satt fart. Den senare sprang med bollen från strax innan mittplan och hela vägen fram mot motståndarmålet. Försvararens press tog honom mot en svår skottvinkel, men det hela resulterade i en hörna och likaså applåder från hemmapubliken.

Under inledningen av den andra halvleken var en nick från Leo Väisänen nära att sätta IFE i ledning, men bollen tog styr på en motspelare och en ny hörna blev resultatet.

Noah Söderberg imponerade från sin innermittfältsposition och tog sig också vid några gånger till bra målchanser. Därifrån kunde han också avlossa skott, men avsluten hamnade antingen utanför eller så lyckades gästernas målvakt rädda.

I matchens 65:e minut skulle dock ledningsmålet komma, och det genom Jacob Ondrejka. Från vänsterkanten vek han inåt med bollen och smällde till vid straffområdeslinjen. Bollen tog riktning mot förstakrysset – och den satt vackert i nät.

Rasmus Alm ersatte målskytten Jacob Ondrejka med dryga kvarten kvar, och skulle även han lyckas komma till ett fint läge. Men han fick dessvärre inte önskad träff i avslutsläget.

Det skulle faktiskt inte bli några fler mål i den här matchen. IF Elfsborg höll sin 1–0-ledning hela vägen in i mål – och är därmed klart för semifinal i Svenska Cupen.

IF Elfsborg–IFK Göteborg 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 Jacob Ondrejka (65)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Gustav Henriksson, Oliver Zandén–Noah Söderberg, André Römer, Simon Olsson–Jacob Ondrejka (77), Per Frick, Jeppe Okkels (61)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke, Michael Baidoo, Alexander Bernhardsson (61), Rasmus Alm (77), Oscar Aga, Sveinn Aron Gudjohnsen

Varningar, IFE: Oliver Zandén (23), Per Frick (86)