220322 Elfsborgs målvakt Alex Oscar Edward Rahm under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Skövde den 22 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0169

Bitter förlust i sista sparken

Publicerad: 2022-04-09 19:26

Det blev det tuffaste avslutet man kan få i en fotbollsmatch – ett baklängesmål i matchens sista spark. 

Elfsborgs U19-lag hade en god känsla med sig trots en förlust mo AIK på bortaplan i första omgången. Det var mycket som stämde och saker att ta med sig framöver. En poäng hade varit rättvist och laget hade heller inte skämts för att ta med sig tre från Stockholm, men det blev ingen poäng. Istället skulle laget bygga vidare inför hemmapremiären på lördagseftermiddagen. IK Sirius kom till Borås i en match som skulle visa sig bli tuff.

I första halvlek var det gästerna som hade lite mer spel och grepp i matchen, men Elfsborg ville inte låta gå ned sig på grund av det.
– Första halvlek är Sirius, vi kommer inte riktigt åt dem i vår höga press men de kom samtidigt inte direkt till några heta chanser. Vi försöker rätta till sakerna i halvtid och första kvarten i andra halvlek är bättre. Vi fick bättre fart i vårt presspel och trots en man mer sista halvtimman spakar de inga större chanser, säger tränare Victor Salwén.

Bittert slut

Det var just det, en utvisning i 65′ minuten, som skulle förändra en del i matchen. Elfsborg fick fajtas om poängen som man hade och gjorde det bra, men i matchens sista spark i 94′ minuten satt bollen i nät bakom Elfsborgsförsvaret. Ett bittert slut på en annars god prestation.
– Jag hoppas killarna känner att vi är med i båda de här matcherna och gör bra saker. Det kunde gått åt andra hållet och vi ska fortsätta göra bra saker. Under en serie brukar det jämna ut sig och vi hoppas det gör det nu med, avslutar Salwén.

IF Elfsborg – IK Sirius FK 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 94′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Max Sandberg, Filip Persson, Theo Lind, Hampus Hagvall, Carl Mauritzson, Mohamed Adam

Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adrian Hugg, Adam Bertilsson, Arian Sawsani, Enzo Andren

Huvudpartners