Vinst och förlust mot IFK

Publicerad: 2022-04-12 20:41

Det blev ett tungt resultat i U21 Allsvenskan när IFK Göteborg tog med sig tre poäng hem till Göteborg. Dock avancerade U16-laget i ligacupens slutspel.

U21 Allsvenskan gick in på sin tredje omgång för IF Elfsborg sida och det var nu dags för västderby mot IFK Göteborg. Gulsvart hade inlett med två segrar men i denna match skulle den sviten dessvärre brytas. Elfsborg gick dock ut i Rydahallen på ett bra sätt och tog tag i matchen rejält. Trots att IFK tog ledningen efter 11 minuter var det ändå Elfsborg som styrde, ställde och spelade en fin fotboll i första halvlek. IFK:s målvakt stod för ett antal högkvalitativa räddningar som gjorde att Elfsborgs nolla var intakt i paus.

I andra halvlek planade matchen ut något och Elfsborgs fasta grepp blev mindre. IFK kunde öka sin ledning i 54′ minuten, men Elfsborg gav inte upp jakten på reducering. När Besfort Zeneli satte 1-2 i 79′ minuten gav det ett hopp om att poäng ändå inte var helt kört i matchen, men strax därefter ökade gästerna på till 1-3 igen. Elfsborg gjorde ett försök i att skapa fler målchanser, men istället kunde Blåvitt avgöra på stopptid.

Elfsborg fick därmed se sig besegrade och får ladda om inför nästa omgång i U21 Allsvenskan mot Örgryte IS på bortaplan, nästkommande tisdag.

Slog ut Blåvitt i ligacupen

Glädjande dock var att U16-laget slog ut IFK Göteborg i ligacupens slutspel när de möttes på Borås Arena 2 på tisdagseftermiddagen. U16-laget vann med 5-2 efter en riktigt stark första halvkek och 4-0 i paus. Därmed är laget klart för semifinal i ligacupen.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 1-4 (0-1)

Mål: 0-1 11′, 0-2 54′ 1-2 Besfort Zeneli 79′, 1-3 80′, 1-4 90′

Truppen: 31. Alex Rahm (mv), 30. Hákon Valdimarsson (mv),  2. Gustaf Lagerbielke, 5. Otto Gustafsson, 6. Stefan Ceganjac, 7. Hampus Hagvall, 10. Carl Mauritzson, 11. Sveinn Guðjohnsen, 12. Alexander Bernhardsson, 13. Michael Baidoo, 14. Oscar Aga, 15. Filip Persson, 16. Arian Sawsani, 18. Theo Lind, 19. Amer Jusic, 22. Kevin Holmén, 27. Besfort Zeneli, 32. Viktor Widell

Huvudpartners Officiella sportleverantörer