220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar med Theo Eliasson och Enzo Andren efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Avancemang i Ligacupen

Publicerad: 2022-04-17 14:52

Veckan bjöd på två kvartsfinaler som tog Elfsborg en bit på vägen i jakt på nya titlar för elitlagen.

Det var dubbelt möte i veckan som gick mot IFK Göteborg. Såväl U16-laget som U17-laget ställdes i kvartsfinal mot rivalen från väst och båda lagen stod för riktigt fina insatser. För P16-laget var det första halvlek som blev väldigt avgörande. Redan efter tolv minuter gjorde Viggo Lidberg 1-0 och bara minuter senare ökade Abdifatah Mohamed Muse 2-0, vilket skapade en rejäl uppförsbacke för motståndarna. Efter halvtimman gjorde laget ytterligare ett ryck och satte 3-0 genom Viggo Lidberg igen och 4-0 av Dion Rujkovic. Även om IFK gjorde två mål ganska tidigt i andra halvlek var segern aldrig hotad och istället kunde Robin Svernfors göra 5-2 i slutet av matchen.

Därmed avancerade laget till semifinal där Lunds BK står för motståndet. I den andra semifinalen ställs AIK mot Hammarby.

Uddamålsseger för U17

I P17-matchen var det betydligt med jämnt men även här stod Elfsborg för en stabil och bra insats. Lukas Paulsén gjorde 1-0 i första halvlek och tio minuter in i andra halvlek gjorde Enzo Andrén 2-0. I 65′ minuten reducerade IFK Göteborg men närmre än så kom aldrig Blåvitt. Därmed avancerade även U17-laget till semifinal där Mjällby AIF står för motståndet på bortaplan. I den andra semifinalen återfinns IF Brommapojkarna och AIK.

Tony Lundqvist, tränare för U17-truppen som hade spelare i båda matcherna, var stolt över insatsen.
– Det här är inget annat än en riktigt bra prestation från våra killar. Vi är enda klubb i Sverige som har två lag i semifinal, vilket är enormt glädjande.

Båda matcherna har fått preliminär speldatum den 5 maj.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer