A-lagsspelare träffade ungdomslagen

Publicerad: 2022-05-06 11:02, Uppdaterad 2022-05-17 15:02

Under torsdagseftermiddagen fick flera av våra ungdomslag en härlig överraskning när spelare från IF Elfsborgs a-lag besökte deras träningar på Ryda Sportfält.

Per Frick, Jacob Ondrejka, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Emmanuel Boateng var bara några av IF Elfsborgs a-lagsspelare som tog sig ut till Ryda Sportfält under torsdagen för att hälsa på flera av våra ungdomslag. Här fick ungdomsspelarna träna med a-lagsspelarna, ställa frågor och lyssna till kloka framtidsråd.

Det är alltid kul att träffa barnen och ungdomarna. Se deras glädje till fotbollen och minnas tillbaka lite till hur det var själv, det var ju ett tag sedan, säger Per Frick.

Du hade några bra råd med?

Lyssna på tränare, jag försökte påminna dem att också sköta sig i skolan och lyssna på de äldre framförallt. Det finns en anledning att tränarna ofta är äldre än man själv för att de har mer kunskap, så försök ta lärdom av de som kan – ett enkelt sätt att bli bättre.

Tuff träning?

Jag fick någon tunnel här i kvadraten så det är bra spelare, man ser direkt att det är Elfsborgskvalitet på dem säger han med ett leende.

Se inslaget från ungdomsträffen

Bildspel från ungdomslagsträffen

Huvudpartners