IF Elfsborg besöker Lekterapins dag

Publicerad: 2022-05-18 17:39, Uppdaterad 2022-05-24 15:05

Under eftermiddagen firades Lekterapins dag på Södra Älvsborgs sjukhus där det bjöds på massvis med skoj för alla barn. Bland annat fanns popcornservering, hoppborg, hinderbana och Barncancerfonden var på plats och bjöd på grillad korv med bröd.

– Idag firar vi Lekterapins dag, men till vardags jobbar vi för alla barn som finns på sjukhuset, framför allt de sjuka barnen men även barn som är anhöriga på sjukhuset som man lätt glömmer bort. Vi jobbar med att lyfta fram det friska och att få fram glädjen i deras tillvaro, säger Anna Eklund, lekterapin på SÄS.

På plats var även IF Elfsborgs kapten Johan Larsson och Per Frick för att ta bilder och umgås med barnen, vilket var mycket uppskattat.

– När det gäller Elfsborg tycker vi det är helt fantastiskt att killarna kommer hit med fina gåvor till barnen, och att vi dessutom bland annat får matchbiljetter till de barn som behöver och att barnen får åka i spelarbussen. Det uppskattar vi väldigt mycket, och vi är extra stolta över att Elfsborg är här, fortsätter Anna.

För dig som vill vara med och stötta Lekterapins viktiga arbete finns ett konto som heter Sjuka Barns Trevnad. Fondens ändamål är att underlätta barnens vistelse för att påskynda deras tillfrisknande vid Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Du kan vara med och bidra till fonden nedan:

Bankgiro: 5934–1586
Märk din betalning med: ”Ansvar: 79815, Sjuka Barns Trevnad”

Huvudpartners