220614 Elfsborgs spelare jublar efter 1-2 under fotbollsmatchen i Div 2 Mellersta Götaland mellan Elfsborg och Falköping den 14 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0195

Oavgjort i ny tuff toppmatch

Publicerad: 2022-06-14 21:45, Uppdaterad 2022-06-14 21:46

Det blev en jämn och spännande drabbning i toppmötet mellan IF Elfsborg och Falköping på Borås Arena. 

IF Elfsborg tog sig an en ny tuff motståndare på Borås Arena när Falköpings Kvinnliga IK gästade, ett lag som låg 1 poäng före Elfsborg och där vinnaren i denna match skulle gå upp i tabelledning. Elfsborg spelade så sent som i torsdags mot IFK Örby i DM, en match som laget vann med 2–0. Innan dess hade Elfsborg varit i Skövde i en annan tuff toppmatch och spelad 2–2 mot Skultorps IF, en match som Elfsborg hamnade i underläge, vände till ledning men fick se kvitteringen komma i slutskedet av matchen.

Även i denna match skulle det vara gästerna som var såg till att skaffa sig ett gynnsamt läge. I den 17′ minuten hamnade bollen i nät efter en tilltrasslad situation och tio minuter senare ökade gästerna till 0–2. Elfsborg spelade vidare, försökte samla sig och ta ett omtag i matchen. Och hopp blev det också när Sara Jardving hittade in en boll från kanten som Vanessa Lopez satte reduceringen till 1–2 med lite mindre än tio minuter kvar av första halvlek.

Ny toppmatch oavgjord

Elfsborg samlade ihop sig i paus och kom ut, laddade för att jaga ikapp underläget. Men laget behövde inte jaga särskilt länge innan Sara Jardving hade kvitterat på en retur från Mathilda Ståhlbom Karlssons skott. Men trots en tidig kvittering i andra halvlek blev det inte fler mål utan en ny toppmatch slutade 2–2.

I tabellen är Elfsborg nu trea, men det är otroligt jämnt och bara en poäng skiljer till förstaplatsen. Här näst står bortamatch på tur mot Westbo United DFF från Gislaved.

IF Elfsborg – Falköpings Kvinnliga IK 2–2 (1–2)

Mål: 0–1 17′, 0–2 26′, 1–2 Vanessa Lopez 36′, 2–2 Sara Jardving 52′

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Ellen Larsson, Saga Andersson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Sara Jardving
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt, Wilda Johansson, Evelina Brink, Tilda Brodén, Ebba Johansson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer