220411 Unibet logga på tröja under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg den 11 april 2022 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0201

Blöt tillställning på Kamratgården

Publicerad: 2022-08-03 19:19

Det blev en tämligen blöt upplevelse på Kamratgården när IF Elfsborg mötte IFK Göteborg i U21 Allsvenskan. 

Elfsborg åkte till Göteborg med en tämligen ung trupp i U21 Allsvenskan Mellersta. IFK Göteborg hade möjlighet att gå upp i serieledning vid seger, Elfsborg kunde få häng på topp tre om de skulle vinna. I regnet på Kamratgården blåstes matchen igång redan vid klockan 12:00 på onsdagen och det skulle bara dröja nio minuter innan IFK tog ledningen på en lobbnick. Fler mål blev det inte i första halvlek och trots att Elfsborg försökte trycka på och skapa chanser var känslan att hemmalaget hade tämligen god kontroll.

I andra halvlek försökte Elfsborg komma ut och jaga en kvittering tidigt i halvleken, men taktiken grusades tämligen snabbt när IFK kunde öka med ytterligare ett måls ledning tio minuter in i andra halvlek. Gästerna gjorde några taktiska förändringar och bytte några spelare, men istället för reducering ökade IFK ytterligare en gång i 82′ minuten och punkterade tillställningen till 4-0 på stopptid.

Elfsborg därmed fortsatt på en femteplats i serien och nästa match är mot Jönköpings Södra IF på hemmaplan den nionde augusti.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 9′, 2-0 56′, 3-0 82′, 4-0 90′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Filip Persson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Besfort Zeneli (k), Ahmed Qasem, Arian Sawsani
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Isak Edman, Isaac Antonsson, Hampus Hagvall, Frode Aronsson, Ludvig Richtnér, Youssef Khaled

Huvudpartners Officiella sportleverantörer