Stabil seger mot Varberg

Publicerad: 2022-08-23 20:08, Uppdaterad 2022-08-24 09:09

Tabelltvåan Varbergs BoIS gästade Borås Arena – då visade Elfsborg vem som bestämde på hemmaplan. 

Elfsborg spelade på tisdagseftermiddagen match mot Varbergs BoIS i U21 Allsvenskan. Det börjar så sakteliga dra ihop sig mot slutet av grundserien och för Elfsborgs del ville man givetvis visa klass mot tabelltvåan Varbergs BoIS. Gästerna låg åtta poäng före inför dagens möte och Elfsborg ville skapa avstånd mot tabellfyran Utsiktens BK som var fyra poäng bakom. Det skulle gulsvart också lyckas med på ett bra vis.

Det började också bra när Elfsborg tog ledningen efter kvarten spelad. Besfort Zeneli satte bollen i nät och hemmalaget spelade en bra fotboll halvleken genom. I andra halvlek var det ungefär samma kontrollerande matchbild, men mot slutet ökade gulsvart takten lite och kunde sätta det mycket betryggande 2-0 målet genom Jacob Ondrejka. I 82′ minuten punkterade Besfort Zeneli tillställningen till 3-0 och Elfsborg tog tre härliga poäng ytterligare.

Därmed är Elfsborg på en stabil tredjeplats när det återstår tre matcher. På tur är bortamöte på hemmaplan mot Norrby IF kommande tisdag.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Besfort Zeneli 16′, 2-0 Jacob Ondrejka 77′, 3-0 Besfort Zeneli 82′

Startelva: Tim Rönning (mv), Adam Johansson, Gustav Henriksson, Jacob Ondrejka, Filip Persson, Stefan Ceganjac, Carl Mauritzson, Oscar Aga, Ahmed Qasem, Besfort Zeneli, Noah Söderberg
Ersättare: Alex Rahm (mv), Amer Jusic, Isaac Antonsson, Youssef Khaked, Theo Lind, Arian Sawsani, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer