220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar med Theo Eliasson och Enzo Andren efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Dubbla möten mot Norrköping

Publicerad: 2022-08-28 16:31, Uppdaterad 2022-08-28 16:44

För IF Elfsborgs elitlag har helgen inneburit två bortamöten mot IFK Norrköping.

Efter en stabil insats på bortaplan kunde Elfsborg ta andra raka segern i P17 Allsvenskan. 

Elfsborgs U17-lag åkte till Norrköping för bortamöte mot tabelltian IFK Norrköping. Gulsvart hade en härlig seger med sig i ryggen från förra omgången, när Elfsborg vann med 3-1 mot tabelltrean Halmstads BK. Det gav ett litet glapp ned till tredjeplatsen men det var viktigt att starta en vinstsvit igen efter poängtapp efter sommaruppehållet.

Gulsvart spelade bra och Lukas Paulsén blev dagens första målskytt när han nickade in ett fint inlägg från Enzo Andren. På en regntung plan var det inget direkt skönspel, men Elfsborg spelade stabilt och visade att de hade god tro på sitt egna spel. I andra halvlek ökade Gottfrid Rapp på till 2-0 för gästerna och medvinden i ryggen blev lite större. Elfsborg skapade bra press och skapade ett antal fasta situationer. Elfsborg skulle också få in ytterligare två mål. Först kunde Felix Älverdal göra 3-0 innan Hari Bajrektarevic satte 4-0. Gästerna kunde fått in fler mål men Norrköpings målvakt höll igen, så även Elfsborgs och slutresultatet blev därmed 4-0.

IFK Norrköping FK – IF Elfsborg 0-4 (0-1)

Mål: 0-1 Lukas Paulsén 25′, 0-2 Gottfrid Rapp 52′, 0-3 Felix Älverdal 58′, 0-4 Hari Bajrektarevic 61′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Hari Bajrektarevic, Frode Aronsson, Viktor Nylén, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Kasper Berndtsson, Felix Älverdal
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Edman, Arvid Wiklund, Elijas Gunnergård, Samuel Luoga, Viggo Lidberg, Mateusz Zawilski

Elfsborgs poängsvit efter sommaruppehållet är fortsatt intakt efter oavgjort mot IFK Norrköping i P19 Allsvenskan. 

Efter en tuff resultatmässig vår har Elfsborgs U-trupp fått en betydligt bättre fortsättning efter uppehållet. Elfsborg inledde med kryss mot Sirius, vann mot Vara i DM, därefter kryss mot Malmö FF på bortaplan innan seger med 3-0 mot Halmstads BK i förra omgången. Nu var det dags för fjärde seriematchen och då stod IFK Norrköping för motståndet på bortaplan. Elfsborg har de senaste matcherna hittat ett bättre spel och satt en defensiv på ett annat vis än tidigare. Dessutom blivit lite tyngre offensivt.

Det var dock en mållös första halvlek men i andra halvlek fick Elfsborg hål på hemmalaget när Amer Jusic kunde sätta dit 1-0 i 57′ minuten. Dock dröjde det bara två minuter innan Norrköping hade kvitterat. Fler chanser skapades för respektive lag, men några fler mål blev det inte på resultattavlan. Därmed fick Elfsborg med sig ytterligare en poäng och den förlustfria trenden på fyra matcher förlängdes.

Nästa match spelas mot Helsingborgs IF på Borås Arena 2 nästa lördag.

IFK Norrköping FK – IF Elfsborg 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Amer Jusic 57′, 1-1 59′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Amer Jusic, Stefan Ceganjac, Isaac Antonsson, Theo Lind, Timohy Noor Ouma, Carl Mauritzson, Ahmed Qasem, Arian Sawsani
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Malte Wester, Gottfrid Rapp, Yamin Souayeh, Noah Norden, Enzo Andren, Youssef Khaked

Huvudpartners Officiella sportleverantörer