Två talanger klara för 2023

Publicerad: 2022-09-08 14:53

IF Elfsborg kan stolt presentera två talanger som är klara att ansluta till elitverksamheten nästa sommar.

Som ett steg i att fortsätta utveckla IF Elfsborgs elitverksamhet, deltar klubben på elitpojklägret i Halmstad där de största talangerna visar upp sina färdigheter. Detta gick av stapeln under sommaren och två spelare stack ut under årets läger. Nu har alla parter kommit överens och därmed kan Elfsborg presentera Wilke Aronsson och Konrad Folkesson som nyförvärv inför gymnasiestarten kommande sommar.

Wilke Aronsson ser fram emot att komma till Elfsborg:
– Det känns bra och ska bli riktigt kul. Min storebror Frode spelar redan i Elfsborg, men det har inte spelat någon större roll i mitt beslut. Samtidigt är det skönt att ha någon man känner och som är en snabb lösning på de flesta problemen. Oavsett var det klart att jag skulle flytta till Elfsborg. Det är brorsans lag och jag vet att det är ett bra lag som har mycket potential.

När han beskriver sig som spelare finns det många bra kvaliteter som är bra för en mittback:
– Jag försöker spelar lugnt, hitta enkla lösningar och prata med mina medspelare. Sedan är jag vänsterfotad, något som anfallare är lite ovana vid.

Även om det är ett bra tag kvar till flytt är det ändå något som Wilke ser fram emot:

– Att flytta ska bli kul och spännande , men också lite skönt att testa att bo själv. Det känns bra att Konrad är med också så är inte alla helt nya.
Var han är om fem år återstår att se, men ambitionerna finns:
– Helst vill jag spela så högt som möjligt inom den internationella fotbollen, sedan krävs det mycket för att nå dit och mycket kan hända men jag vill helst spela i England och i mitt lag jag supportar, Manchester City, avslutar Wilke.

Konrad Folkesson är en central mittfältare som ansluter tillsammans med Wilke.
– Jag kan spela med bra spelförståelse och jag är glad när jag spelar fotboll. Min position är mest som central mittfältare, lite mer offensivt i banan. Det känns riktigt bra att kunna skriva kontrakt med en stor klubb som Elfsborg. Det var inget att tveka på då det är en väldigt bra akademi. Mina föräldrar sa också att det var självklart att ta vara på en sådan här stor chans.
Att han också flytta hemifrån om mindre än ett år är något som Konrad ser fram emot:

– Det känns bra, men också lite nervöst såklart. Samtidigt ska det bli kul och skönt till en början att ha med sig Wilke.

Även hos Konrad är drömmen om att spela på den internationella scenen.
– Drömmen är att spela i Liverpool, men jag ska inte vara missnöjd om jag inte kommer dit heller men om fem år vill jag ha gjort debut i Allsvenskan, avslutar Konrad.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, är nöjd med sina nyförvärv.
– Vi har scoutat och gjort research samtidigt som de har varit här i omgångar och tränat. Wilke är mittback som också kan spela ytterback, är rejäl och bra i luften. Vänsterfotad och har bra karaktär. Konrad är en central mittfältare men kan spela yttermittfält också. Är också vänsterfotad, har bra funktionell teknik och jobbar hårt. Han har ett bra spelsinne. Vi såg båda på lägret i Halmstad och är otroligt glada för att kunna kontraktera dem. Vill samtidigt tacka till Husqvarna FF som vi haft en jättefin dialog med, de ska ha en stor eloge, precis som föräldrar, spelare och rådgivare.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer