Ny seger för serieledarna

Publicerad: 2022-09-11 18:11

Det blev en ny härlig seger för IF Elfsborgs damer när det vankades bortamatch mot Gnosjö IF.

Elfsborg åkte till Gnosjö utanför Jönköping för match mot nästjumbon Gnosjö IF. Laget ville fortsätta på sin fina svit med segrar för att hålla i sin position som serieledare, något som skulle lyckas efter en bra genomförd match. Det skulle dock bli ganska målsnålt och jämnt, men stabilt av gästerna.

För det dröjde en halvtimma innan Elfsborg kunde ta ledningen, ett mål som laget tog med sig in i paus. I andra halvlek skulle tålamodet dock ge frukt då gulsvart växlade upp något. Cornelia Andersson kunde sätta in 2–0 i 54′ minuten vilket gav en än större medvind i ryggen. Elfsborg hade tämligen god kontroll på matchen och när Sara Jardving kunde göra 3–0 i 72′ minuten var tre poäng inkasserade.

Det återstår nu fyra matcher av serien och Elfsborg har tre av dessa på hemmaplan. Här näst väntar Södra Vings IF nästkommande söndag med start klockan 18:00 på Borås Arena.

Gnosjö IF – IF Elfsborg 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 32′, 0–2 Cornelia Andersson 54′, 0–3 Sara Jardving 72′

Truppen: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Elin Dahl, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Evelina Brink, Lova Mobaeck, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ebba Johansson, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving

Huvudpartners