Joakim Carlsson gästade Gamla Elfsborgare

Publicerad: 2022-09-13 10:14

Föreningen Gamla Elfsborgare höll under gårdagen möte på Borås Arena, och fick då besök av damlagets tränare Joakim Carlsson.

Efter en stunds småprat med kaffe och fralla var det dags för Joakim att ta till orda. Det var inte heller hans första besök på ett av föreningens möten, utan under 2020 var han där för första gången och berättade om damlaget, den inledande truppen och förväntningarna inför seriespelet. När Joakim nu var tillbaka berättade han för ett 50-tal nyfikna Gamla Elfsborgare om damlagets resa från division 4 fram till idag, nuläget i staben och truppen samt vilka förändringar som gjorts sedan starten. Joakim bjöd även på en genomgång av det sportsliga året och nuläget i laget som leder division 2 med fyra matcher kvar att spela.

Joakim delade tankar och förväntningar inför de sista omgångarna, innan frågorna började hagla från mötesdeltagarna. Joakim fick då bland annat svara på frågor kring vad som väntar om laget vinner serien, om seriespelets upplägg och hur man kan locka damspelare till IF Elfsborg. En diskussion kring framtidsvisionen för damverksamheten mynnade även ut i ett samtal kring utvecklingen och framtida utmaningar för den svenska damfotbollen i stort.

– Vi tyckte det var intressant att få lite inblick i damfotbollen i Elfsborg idag och i framtiden. Alla här är intresserade av Elfsborg och vill att vi ska framåt, och vi fick svar på många funderingar. Elfsborg har mycket att tänka på för framtiden och hur de ska gå vidare – för nu börjar vi närma oss eliten och då gäller det ju helt andra resurser, säger Björn Johansson, ordförande Gamla Elfsborgare, om Joakims besök.

Föreningen Gamla Elfsborgare är en fristående förening, som bildades den 9 mars 1942, vars ändamål är att samla ”gamla” Elfsborgare till regelbundna och kamratliga samvaron. Läs mer på Gamla Elfsborgares hemsida. 

Se bilder från gårdagens möte nedan:

Huvudpartners Officiella sportleverantörer