IF Elfsborgs medlemsmöte på Textile Fashion Centre den 24 november 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIX

Medlemsmöte 2022

Publicerad: 2022-11-25 10:36

Under torsdagskvällen arrangerades årets medlemsmöte i hybridform från Borås Textile Fashion Center, med en digital sändning via Youtube. Under en och en halv timme fick IF Elfsborgs medlemmar ta del av ett program med information, samtal och möjligheten att ställa frågor.

Efter att ha hälsats välkomna med en introduktionsfilm från året som gått lyssnade medlemmarna till föreningens medlemsansvarig och publikrekryterare Alexander Siniorg. Han berättade bland annat om Djurparksdagen som äntligen kunnat arrangeras efter pandemin, arenanyheter inför 2023 samt årskortsförsäljningen som startade för cirka en vecka sedan – där han kunde meddela att Framtidskorten inför 2023 redan sålt slut.

Därefter var det dags för den årliga utdelningen av Sven Jonassons Minnesfonds stipendium, som ges till personer runt IF Elfsborg som på ett positivt sätt visat god kamrat- och ledarskap. Styrelseledamot Lars Stensson delade i år ut stipendiet till Alma Proohf och Tara Badeie, ledare i IF Elfsborg F13-lag.

Nästa programpunkt var IF Elfsborgs Hall of Fame, som är ett sätt att hylla och hedra spelare, ledare och personer som gjort förtjänstfulla insatser i föreningen. I år välkomnades Daniel Mobaeck in som ny medlem i Hall of Fame, och Mikael Häggström gav ett återberättande av Daniels fantastiska karriär när han mottog blommor och en tavla.

Ordförande Sune Lundqvist tog över ordet och berättade om året som gått, samt det positiva läget i föreningen inför 2023. Det konstaterades att vi tillsammans gjort ännu ett bra år och har en spännande och ljus framtid framför oss likväl sportsligt på dam- och herrsidan som ekonomiskt. Klubbchef Stefan Andreasson följde därefter och berättade vidare om verksamhetsåret 2022 och det stundande, nya året.

Michael Ekberg, styrelseledamot i IF Elfsborg tillika ordförande i Borås Arena AB, äntrade scen för en spännande uppdatering kring arbetet med Borås Arena 3.0 och hur arenan kommer utvecklas och uppdateras framåt. Michael visar bland annat upp en skiss på hur entrén på Ålgårdsläktaren kan komma att se ut inom ett par år.

Det var sedan dags för manager Jimmy Thelin att prata om säsongen 2022 – och han berörde bland annat resonemang kring värvningar och försäljning av spelare i linje med IF Elfsborgs värderingar och identitet, taktik samt presenterade intressant statistik på olika områden från året som gått jämfört med säsongen 2021.

Sist men inte minst på agendan bjöds damlagets nya huvudtränare Ismet Tursic upp på scen för att presentera sig och dela sina tankar kring de första två veckorna som damlagstränare i föreningen, inför säsongen i division 2 samt det nystartade U-laget på damsidan.

Under kvällens gång presenterades även föreningens spelare som mottog utmärkelser på årets Elfsborgsgala, samtidigt som frågor välkomnades löpande.

Sune Lundqvist delade några avslutande ord – och vi summerar därmed ännu ett trevligt medlemsmöte och tackar alla medlemmar som var på plats eller följde mötet digitalt!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer